blogpost,  Recensie

Zij – Hannah Hill (Lore)

Zij
Categorieën: ,
Author:
Genre:
Publisher:
titel:
leeftijdscategorie:

In Zij van Hannah Hill gaan we weer mee in het verhaal van Lia en Alex. Lia nam in Hij de moedige keuze om Alex te verlaten. Ze koos voor zijn veiligheid en daarmee ook voor hun ongeluk. Maar was deze moedige keuze wel zo slim? Daar komen we meer over te weten in Zij. Lia is compleet uit haar doen, van haar herboren zelf is niets meer over. Ze verblijft bij haar broer Jonah maar ook hij heeft het zo stilaan wel gehad met haar zelfmedelijden. Ook Alex is er niet al te best aan toe nadat Lia hem grofweg dumpte. Maar nu Lia besloten heeft naar hem terug te keren (al is het maar voor even) is hij vastbesloten: hij laat haar nooit meer gaan. Terwijl Lia, even koppig als altijd, blijft vechten tegen haar hart en Alex net zo vastbesloten is haar niet meer los te laten ligt er nog een ander gevaar op de loer: Lia’s vader, en hij is onderweg…

De cover van Zij geeft een heel gelukkig en dromerig gevoel. Hoe ze elkaar vastnemen op de cover geeft mooi weer hoe Alex steeds zegt Lia nooit meer te laten gaan. In het boek is het een groot gevecht tegen liefde en wijsheid. Deze komt niet echt voor in de cover want het geeft eerder enkel de gelukkige kant weer terwijl er in het boek toch veel gevochten wordt voor en tegen elkaar. De cover past wel perfect bij de cover van Hij, je ziet dat de twee boeken samen horen door de titel en cover.

Het boek las geweldig vlot, ik vloog er door. Hoewel de hoofdstukken voor mij iets korter mochten zijn, heeft me dit niet beperkt in het lezen. Het boek kruipt echt in je hart, ik heb meegehuild en mee frustraties gehad. De gevoelens spatten van de bladzijden af. Er was voldoende afwisseling van emoties, niet voortdurend romantiek, ook niet steeds woede of geluk. Het boek bracht ook een goede portie spanning en angst met zich mee waardoor ik na elk hoofdstuk vol nieuwsgierigheid aan het nieuwe begon.

Een fantastisch pluspunt voor mij is dat dit boek een epiloog had! Ik ben gek op epilogen en vind het geweldig om nog net dat extraatje mee te kunnen beleven en vind dit een mooie afsluiting van een boek, die extra blik achter de schermen.

Kortom: lees dit boek!! Als je nieuw bent in de boeken over Alex en Lia kan je best starten met Hij. Eén tip; als je aan deze serie wil beginnen, zorg dat je een aantal dagen vrij hebt en dat je deel twee ook ineens meeneemt uit de winkel want na deel één verslind je Zij direct. Ben je benieuwd geworden? Je kan ook alvast de recensie van deel één vinden hier op Valeries Boekenwereld.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *