blogpost,  Recensie

Zomerdromen – 15 auteurs van eigen bodem

Zomerdromen
Categorieën: ,
Genre:
Publisher:
leeftijdscategorie:

In Zomerdromen nemen 15 auteurs de lezer mee naar een zonnige zomer. Een festival, het strand en het zonnige Spanje zijn slechts drie locaties waar je naartoe trekt. Vanessa Gerrits, Vivian Van Leeuwen, Lianne Reijntjes, Marleen Ouwerkerk, Nydia Thung, Michelle Ekermans, Heleen Van Wijk, Nayana Van Gurp, Mariska Vermeulen, Marije Van de Sande, Jeanine Suiker, Darina Nykl, Sandra Kolhoff, Joyce Sikkink en Liz Hartevelt schreven elk een zomers kortverhaal om te genieten van jou staycation of toch aan het strand!

Over het algemeen is dit echt de perfecte verhalenbundel om deze zomer van te genieten. Het zijn 15 heerlijk korte verhalen, dus je concentratie mag wat lager zijn en dat gebeurt wel eens als je lekker in het zonnetje zit, toch? De auteurs nemen je mee naar de stralende zon, het strand of blijven dichtbij, maar in elk verhaal kan je de zon voelen stralen op je gezicht! Stiekem had ik natuurlijk wel wat favorieten. Zo vond ik bijvoorbeeld het verhaal (Festi)val voor me van Vanessa Gerrits echt heerlijk! Dat unieke festivalgevoel geeft toch altijd net dat extra beetje zomerse sfeer en ondanks de beperkte lengte, vond ik het verrassend met een origineel einde!

Ook Het zwarte T-shirt van Lianne Reijntjes vond ik ook echt een zomerse mustread en ik ben zó blij dat ze een boek gaat wijden aan Alex en Gia! Tijdens het lezen van het kortverhaal voelde ik meteen dat deze personages nog zoveel te vertellen hebben en dat ik graag meer over ze wil weten. Vlinders voor jou van Nydia Thung was niet zozeer gefocust op de zomer, maar ik denk wel dat dit verhaal voor heel veel lezers herkenbaar zal zijn. De personages moeten namelijk kiezen tussen het behouden van hun vriendschap of het riskeren van die vriendschap voor de liefde.

Schoolkamp van Heleen Van Wijk is misschien voor veel lezers minder herkenbaar, maar ik vond het wel een schattig verhaal over leerlingen die twee van hun leerkrachten pushen om met elkaar te daten. De uitwerking was misschien niet heel realistisch, maar het is wel een lief verhaal in al zijn eenvoud! Bruiloft in de provence van Nayana Van Gurp was zonder twijfel ook één van de favorieten. Het zonnige landschap, het gaan voor de liefde en de leuke personages maakten van dit verhaal echt een heerlijk zomers feelgoodverhaal. Ook Mijn liefde voor jou van Marije Van de Sande belandde op de favorietenlijst. Deze auteur heeft een zeer aangename schrijfstijl die me onmiddellijk lag en ik zou zo graag meer over de personages van dit verhaal lezen! Het verhaal gaat over het verhuizen van de drukke stad naar het platteland, wat in deze tijden toch steeds vaker gebeurt.

Zoek je nog een perfecte zomerread? Stop met zoeken want met Zomerdromen ga je je geen seconde vervelen. De 15 kortverhalen brengen de zomer naar je toe en zorgen voor ultiem leesplezier!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *