Zoals u wenst
blogpost,  Recensie

Zoals u wenst – Denise Marinus

Zoals u wenst
Categorieën: ,
Genre:
Publisher:
leeftijdscategorie:

Welkom in koninkrijk Fortura!

Jules heeft niet echt een doodnormaal leven, maar saai is het in elk geval wel. Ze heeft een verschrikkelijke band met haar moeder, die al Jules spaargeld uitgeeft aan spullen voor zichzelf, maar het wordt nog erger als haar moeder besluit dat haar nieuwe vriend Bard samen met de tweeling bij hen komt wonen. Haar vader kent ze niet. Ze heeft behoefte aan privacy, aan haar eigen leven en eigen beslissingen en die kans dient zich aan wanneer ze een advertentie ziet waarin staat dat Constance, kroonprinses van Fortura, een assistente zoekt. De sollicitatieprocedure is moordend want Jules weet niets over de koninklijke familie of etiquette, maar wonder boven wonder krijgt ze de baan. Alleen moet dan het ergste nog beginnen want prinses Constance zit niet te wachten op een nieuwe assistente en probeert Jules’ leven aan het hof op alle mogelijke manieren ondraaglijk te maken. Kan Jules van zich afbijten en misschien zelfs een verstandhouding opbouwen met de prinses die enkel op een slechte manier de media-aandacht weet te trekken?

Romance en royals. Meer heeft een goed boek soms niet nodig en dat geldt ook voor Zoals u wenst. Wie het boek ziet liggen in de boekhandel of bibliotheek, zal meteen zien dat het een lekker dik boek is, ongeveer 560 bladzijden! Deel twee telt ongeveer evenveel bladzijden, dus het is voor sommige lezers wellicht een uitdaging om dit boek vast te nemen, maar dankzij heel wat factoren vlieg je er zo doorheen!

Ten eerste is er de heerlijke vertelstijl van de auteur. Ze hanteert een vlotte schrijfstijl die past bij hoofdpersonage Jules. Jules is een heel normaal meisje dat iets van haar leven wil maken en een bijzondere kans krijgt voorgeschoteld. Haar impulsieve houding en vooral haar ietwat grote mond zorgen voor geweldige dialogen en gebeurtenissen binnen het paleis want dat ze er op het eerste zicht niet thuishoort, is meer dan duidelijk. Maar dat maakt het net leuk, dat ze zo onvoorspelbaar brutaal uit de hoek kan komen.

Daarnaast heeft Marinus er ook voor gezorgd dat er voldoende afwisseling is door ook Constance een stem te geven. Hoewel het merendeel van de hoofdstukken verteld worden door Jules – wat logisch is omdat zij het hoofdpersonage is – zijn er ook heel wat hoofdstukken waarin de lezer even in het hoofd van de kroonprinses mag kruipen. Haar houding, het hele lak-aan-de-wereld-fiasco, zorgt voor een goed tegengewicht tegenover Jules, maar maken haar in eerste instantie niet zo sympathiek. Gelukkig verandert dat doorheen het boek.

Wat ik zelf wel jammer vond, was de nogal brute plottwist op ongeveer 100 bladzijden van het einde. Ik begrijp dat de auteur die nodig had om wat dingen uit te klaren, maar het voelde voor mij nogal overdreven waardoor het verhaal aan realiteit verloor. Van zodra de plottwist wordt aangekondigd, weet je als lezer ook meteen al hoe het zal uitdraaien, wat het natuurlijk niet meer zo spannend maakt. Jammer, want de rest van het verhaal was onvoorspelbaar en verrassend. Desondanks ben ik heel blij dat er al een tweede boek op me ligt te wachten!

Zoals u wenst is het eerste deel en meteen een klepper! Met ongeveer 560 bladzijden aan leesplezier is het geen boek om in een uurtje uit te lezen, maar het is wel een verhaal om je helemaal in te verliezen. Geheimen binnen de paleismuren, liefde aan het hof en een onverwachte vriendschap zijn allemaal elementen die een plekje kregen in dit boek! Laat je onderdompelen in het bijzondere leven van de koninklijke familie en geniet dankzij Jules’ sarcasme en grote mond van een fijn avontuur.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *