blogpost,  To Be Read

Top van de maand mei

Wij lezen heel wat boeken in één maand en overladen jullie met recensies. Maar welke boeken moet je nu echt zeker gelezen hebben? Wij tippen ons favoriete boek van deze maand!

Lisa:
Op dit punt in mei heb ik drie boeken uitgelezen. De eerste was De zoetheid van perziken van Joanne Harris. Dit is deel 3 in de Chocolat serie. In de zomer komt deel 4 uit en ik merkte dat ik nog één boek achterliep. Wat ik zo leuk vind aan de serie is dat het moderne thema’s uit onze huidige samenleving verwerkt in het verhaal van Vianne en haar gezin. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar deel 4. Wanneer deze uitkomt, mag je van mij dan ook een recensie verwachten.

Het tweede boek was Zonderling van Laini Taylor. Dit is ook meteen mijn favoriet van de drie. Het was al een tijdje geleden dat ik een goed YA boek had gelezen. Ik moet hier wel aan toevoegen dat ik niet meer zo veel YA lees als vroeger. Maar dit was een leuke verfrissing. Wat me vooral aansprak was  de mooie schrijfstijl. Hier wil ik vertaalster Lia Belt zeker ook mee feliciteren omdat ze de schrijfstijl van Laini Taylor in het Nederlands weet over te brengen. Dit is zeker geen makkelijke opgave. Er volgt van mij nog een recensie van dit prachtige verhaal.

Als laatste las ik Zonder mij van Dani Atkins. Dit is ook  een boek dat ik ontvangen heb om te recenseren. Spijtig genoeg was dit niet zo’n succes bij mij. Er was voor mij niet echt een match met de hoofdpersonages waardoor ik me niet echt kon inleven in het verhaal. Ik heb geen probleem met onsympathieke personages als het de bedoeling is van de schrijver. Maar dat was hier niet het geval. Ook van dit boek komt er van mij nog een recensie op de website van Valeries Boekenwereld.

Valerie:
Keuzestress deze maand! Ik heb uitzonderlijk veel boeken gelezen in mei waardoor het weer extra moeilijk is om slechts één favoriet te kiezen. Dus… Ik kies er twee, maar twee totaal verschillende!

Het eerste pareltje is een jeugdboek voor kinderen rond acht jaar. Waarom een bos geen ramen heeft was genomineerd voor de KJV en ik vond dit echt een prachtig boek, vol filosofische verhaaltjes met dieren in de hoofdrol.

Het tweede boek is Vissen praten niet van Tine Bergen. Aangezien ik haar mag interviewen op de boekvoorstelling van dit boek op 12 juni (allen daarheen!) keek ik al reikhalzend uit naar nieuw werk van haar. Ze lost alle verwachtingen in! Binnenkort de volledige recensie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *