Sweet as sugar
blogpost,  Recensie

Sweet as sugar – Sandra J. Paul (Lore)

Heb je de vorige delen van deze reeks nog niet gelezen? Dan sla je best de eerste alinea over!

Sweet as Sugar is het vierde en laatste deel van de Sugarreeks. Nadat we in Candy Crush, deel drie van de reeks ontdekten dat er niet één, niet twee, maar drie kleine kapoentjes in Manon haar buik zitten, maken we in boek vier de weg naar de bevalling met hen mee. Ook de verrassende wendingen in en na het ziekenhuis mogen we meevolgen met het koppel. Ook lieve Lou zorgt voor een verrassende wending in het verhaal.

Sweet as Sugar heeft net zoals alle andere delen van de Sugarreeks een ontzettend verleidelijke cover. En met verleidelijk bedoel ik echt om op te eten! Ook de titel past perfect in de reeks. Het zegt niet echt iets over de inhoud van het boek zelf, wat wel jammer is, maar met wat fantasie kan je er altijd wel iets van maken.

Het boek is opgedeeld in verschillende onderdelen zoals maand zeven van de zwangerschap, maand acht, tien weken na de bevalling, één jaar na de bevalling en een epiloog. Uiteraard zijn deze delen ook nog onderverdeeld in verschillende hoofdstukken. Elk hoofdstuk heeft een ontzettend schattig roos strikje wat een leuke hint is naar de schattige drie meisjes in Manon haar buik.

Het boek las weer net als de gehele reeks ontzettend vlot! Ik ben er weer doorgevlogen en had net zoals bij de vorige delen van de reeks een teleurstellend gevoel toen het boek uit was. Het verhaal van Leon en Manon leest zo snel en je wilt er steeds meer van lezen, dat het soms teleurstellend is als je het einde al bereikt hebt en er niet nog meer is.

In dit deel van de reeks staat er Manon en Leon heel wat te wachten. We lezen uit het standpunt van Leon, wat ook eens iets anders is want meestal lezen we zwangerschappen en de bevalling uit het standpunt van diegene die zwanger is. Nu mogen we even meespieken vanuit Leon zijn ervaring. 

Het is heel mooi om te lezen hoe ze zich zo omringen door familie en vrienden en hoe ze van iedereen hulp krijgen en deze ook echt accepteren. Het boek is zo goed geschreven dat je je ook echt goed kan inleven in al de gebeurtenissen die het koppel meemaakt.

We leren ook een nieuw personage kennen: Lisa en haar vriend Daniel. Lisa is de zus van Manon en de meter van één van Manon en Leon hun kindjes. Als je net zoals ik niet genoeg kan krijgen van al deze personages is er goed nieuws! Er verschijnt binnenkort een nieuwe feelgood novellereeks over hoe het tussen Lisa en Daniel allemaal begon. Deel een zal de titel Office Candy krijgen. Ik kan alvast niet wachten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *