blogpost,  Release,  To Be Read

Coming soon: najaar 2018 (#2)

De echte zomer, met de hete dagen en zweterige nachten, lijkt toch zo goed als voorbij. En dat zie je ook online want de afgelopen weken verschenen de najaarsbrochures van de uitgevers! En er zitten weer een hoop prachtige boeken bij die wij gaan lezen recenseren voor jullie! Kijken jullie mee naar de boeken waar wij naar uitkijken?

TruthorDance

Truth or Dance – Chinouk Thijssen – Clavis (september)
HOE VER GA JIJ VOOR JE DANSCARRIÈRE?
Truth or Dance. Zo heet de groepschat waar ballerina’s India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze door opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth or Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid om daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan?

Meester legende

Meester Legende – Stephanie Garber – Luitingh-Sijthoff (oktober)
Meester Legende is het betoverende en meeslepende vervolg op de New York Times-bestseller Caraval van Stephanie Garber. Deze originele, romantische YA-fantasy met verrassende twist & turns houd je van begin tot eind aan je stoel gekluisterd! Vol overgave stort Donatella zich in een nieuwe voorstelling van meester Legende, dit keer ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de keizerin van het Meridiaanse Keizerrijk. Maar Tella speelt nog een ander dodelijk spel. In ruil voor informatie over haar verdwenen moeder, moet ze meester Legendes ware identiteit achterhalen. Terwijl ze zijn grootste geheim probeert te ontrafelen, groeit haar fascinatie voor hem. Tella heeft altijd gezworen nooit verliefd te worden, maar algauw bevindt haar hart – én daarmee haar leven – zich in groot gevaar…

De kleuren van magie

De kleuren van magie – V. E. Schwab – Boekerij (januari)
De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.
Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

De nachtroos

De nachtroos – Lucinda Riley – Xander (oktober)
De elfjarige Anahita, van een nobele maar verarmde familie, sluit een levenslange vriendschap met de eigenzinnige prinses Indira, de bevoorrechte dochter van rijke Indiase komaf. Anahita vergezelt haar vriendin naar Engeland vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Daar ontmoet ze de jonge Donald Astbury – onwillige erfgenaam van het prachtige, afgelegen landgoed Astbury – en zijn sluwe moeder.
Tachtig jaar later neemt Rebecca Bradley, een jonge door paparazzi belaagde fi lmster, haar nieuwe fi lm op in het nu vervallen Astbury Hall. Daar ontmoet ze Ari Malik, de achterkleinzoon van Anahita. Samen ontrafelen ze de duistere geheimen die de Astbury-dynastie achtervolgen ..

Meer gelukkig dan niet.PNG

Meer gelukkig dan niet – Adam Silvera – Clavis (januari)
De zestienjarige Aaron heeft het moeilijk. Na een familiedrama is hij vergeten
hoe het voelt om gelukkig te zijn. Tot hij Thomas ontmoet. Eindelijk durft hij te
vertellen over zijn verleden, en te dromen over zijn toekomst. Maar daarbij ontdekt
Aaron ook kantjes van zichzelf die niet zo fraai zijn. Hij vestigt zijn hoop op een
revolutionaire ingreep die zijn geheugen kan veranderen. Maar hij is bang om te
vergeten wie hij werkelijk is …

Welke boeken ga jij zeker lezen?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *