Rose Joanne Carlton
blogpost,  Recensie

Rose – Joanne Carlton (Véronique)

Rose Joanne Carlton
Categorieën: ,
titel:
leeftijdscategorie:

Helemaal opgetut zit ze te wachten op hem. Hij die nooit te laat is. Ogen die op haar neerkijken, fluisterende mensen rondom haar. Ze heeft het gevoel dat iedereen het over haar heeft. De tijd gaat voorbij. Hoelang zit ze hier nu al? Dit kan toch niet. Dit kan haar toch niet overkomen. Ze belt hem nog eens maar hij neemt niet op. Ze durft het ergste niet te denken, maar ze vreest er wel voor. Tot iemand haar zoveelste oproep beantwoordt… Wordt dit telefoontje de ommekeer die ze vreest?

En ja hoor, Joanne Carlton aka Sandra J. Paul dit it again. Hoelang of hoe kort het verhaal ook mag zijn, van zodra je die eerste bladzijde omdraait of bij deze epub de digitale bladzijde verwisselt, zit je vast in een meeslepend, spannend verhaal. Een novelle die je in verschillende bochten doorheen het hoofd van Rose laat kijken. Waar je steeds dat stapje mee of voor wil zijn, maar waar je steeds een trapje te laat bent. Waar niks lijkt wat het zou kunnen lijken, maar waar je meeloopt met Rose gedurende de uren die ze na het bewuste telefoontje beleeft. En wanneer je dan eindelijk denkt dat je weet hoe alles in elkaar zit, krijgt het verhaal toch nog een geheel nieuwe wending. Eentje die je niet ziet aankomen.

Ondanks dat het verhaal maar 45 bladzijden telt, komen we heel wat te weten over het verleden van Anna Rose. We krijgen heel wat aspecten mee, zo realistisch neergeschreven, waardoor je mee gaat voelen met haar. Je wordt overmand door die intense beschrijvingen en je voelt je als die vriendin die ze nodig heeft. Je luistert mee met haar bedenkingen. Je huilt mee wanneer ze zich laat gaan. En je wordt samen boos met haar. Een gevoelige rollercoaster die je samen beleeft. Waardoor het einde dan geheel niet in de juiste lijn komt te staan die je verwacht en die je als vriendin niet kan voorzien.

Hou je van spannende, onberekende thrillers met een bloedstollende plottwist? Maak dan zeker kennis met Rose. Je zal het je niet beklagen. Hou je liever van Engelstalige boeken, dan heb je geluk, want de vertaling van Rose is er al.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *