blogpost,  Recensie

Room service – Maren Stoffel

Room Service
Categorieën: ,
Genre:
leeftijdscategorie:

Fender, Linne en twee andere vrienden vieren samen een verjaardag in een luxe hotel. Ze kijken enorm uit naar dit weekend, maar op de achtergrond maken ze zich allemaal ergens toch wel zorgen over dit weekend. Het verleden hangt als een inktzwart onweer boven hun hoofd. De paniek slaat toe wanneer de vrienden gruwelijke berichten ontvangen op hun hotelkamers die rechtstreeks lijken te verwijzen naar de gebeurtenissen van exact één jaar geleden. Wie de boodschapper is, is onduidelijk, maar hij wil maar één ding: wraak. Wie van de vrienden offert zich op? Of kiest de boodschapper zelf een slachtoffer? 

Maren Stoffels schreef al heel wat jeugdboeken, zoals Escape room en Fright Night. De volgende thriller op de lijst was Room Service en het is weer een spannend verhaal van begin tot eind! 

De spanning wordt eigenlijk al opgebouwd vanaf de cover. De duistere sfeer is daar onmiddellijk al voelbaar en de details zorgen meteen voor kippenvel! Kijk maar eens goed naar de ballon bijvoorbeeld… De schrijfstijl, die we ook zagen in de vorige thrillers van Stoffels, zorgt hier opnieuw voor een vlotlezend verhaal dat je liefst in één ruk uitleest. Daarnaast voert Stoffels weer twee heel sterke hoofdpersonages ten tonele: Fender en Linne. Ze kunnen elkaar in het begin niet luchten en dat zorgt voor onderlinge spanningen, maar geeft de lezer ook meteen het gevoel dat er meer speelt en dat je absoluut te weten wil komen wat er exact een jaar geleden is gebeurd. 

Room Service bevat heel veel goede en spannende elementen (waar ik niet veel over kan vertellen zonder iets prijs te geven over het verhaal), maar enkele sterke aanzetten worden niet ten volle benut. Bijvoorbeeld de achterdocht van Linne had nog meer in zijn mars, maar deze verhaallijn wordt niet volledig uitgewerkt en benut. Andere opzetjes, zoals de verwijzing naar de titel zijn wel meesterlijk toegepast en maken dat lezers (zoals ik) dit boek beter niet in het donker in bed kunnen lezen. 

Naar het einde toe zorgt Stoffels voor twee enorme plottwists die je als lezer absoluut niet ziet aankomen en die je naar het uiterste puntje van je stoel drijven. Hoewel de ontknoping misschien net wat overdreven is gezien de omstandigheden, is het toch ontzettend goed gevonden van de auteur en zorgt ze met dit boek voor heel wat leesplezier. Maren Stoffels doet het elke keer opnieuw! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *