Prins en ridder
blogpost,  Recensie

Prins en ridder – Daniel Haack & Stevie Lewis

In een koninkrijk hier ver vandaag woont een jonge prins. Hij moet binnenkort de troon overnemen van zijn vader, maar omdat het koninkrijk veel te groot is om alleen te besturen, moet hij op zoek naar een geschikte bruid die naast hem zal staan. Talloze prinsessen wagen hun kans, maar de prins vindt in geen van de dames wat hij zoekt. Plotseling duikt er een gevaarlijke draak op in het koninkrijk, waardoor de prins in alle haast de strijd aangaat. Onverwacht wordt hij geholpen door een dappere ridder die samen met hem het gevecht met de draak aangaat. Wat als de prins geen prinses zoekt?

Alleen maar veel gejuich en liefde voor dit prachtige prentenboek dat op zijn unieke manier bijdraagt aan onze wereld en de kijk van jonge kinderen daarop.

Het boek doet me een beetje denken aan Mijn schaduw is roze, omdat het een soortgelijke boodschap uitdraagt: zijn wie je wil zijn. In dit boek gaat het over verliefd worden op iemand van hetzelfde geslacht en daardoor niet voldoen aan de standaard verwachtingen van de maatschappij.

Het mooie aan dit boek is dat de ouders van de prins volledig achter zijn beslissing staan en hem steunen in de keuze voor de ridder door hem te laten trouwen met de ridder. Ik denk dat het belangrijk is om dit soort dingen van jongs af aan aan kinderen mee te geven, zodat zij met een andere blik op de wereld opgroeien. Dankzij de prachtige tekeningen en kleuren die worden gebruikt in dit boek, zal het verhaal hen zeker aanspreken. De illustraties zijn paginavullend en opvallend, met een minimale hoeveelheid tekst, wat het boek ideaal voorleesmateriaal maakt. Daarnaast is de tekst ook op rijm, wat ook kan zorgen voor een interactieve voorleeservaring en wat het ook mogelijk maakt kinderen op jonge leeftijd zelf aan de slag te laten gaan.

Prins en ridder is een absolute aanrader voor in elke boekenkast, thuis en op school. De diversiteit in het boek kunnen we enkel toejuichen en de uitwerking daarvan, in zinnen op rijm en met prachtige, kleurrijke illustraties zal ervoor zorgen dat kinderen van het boek gaan houden. Meer van dit!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *