blogpost,  Fanday Friday

Waarom je de boeken van Hilda Spruit zou moeten lezen!

Eergisteren deelde ik met jullie de recensie van Verschijningen en gisteren kon je in het interview kennismaken met Hilda Spruit. Vandaag lijst ik nog even op waarom je haar boeken echt gelezen moet hebben!

 1. Originaliteit
  Beide boeken van Hilda Spruit zijn origineel. Deels door de thematieken die aan bod komen (zie ook volgende puntje), maar ook door de manier waarop de auteur al deze thema’s laat samenkomen.
 2. Unieke thema’s
  Het paranormale is een thema dat af en toe oppervlakkig wordt aangeraakt door auteurs, maar zelden zo expliciet aan bod komt in titels voor young adults. Daarom zijn de boeken van Hilda Spruit een fijne toevoeging aan het boekenlandschap!
 3. Herkenbare personages
  De personages die in beide boeken aan bod komen, zijn realistisch waardoor je als lezer volledig meeleeft en in het verhaal zit. Jongeren zullen zich kunnen identificeren met Merthe en haar vriendinnen en dat is voor deze doelgroep altijd een must.
 4. Spannend verhaal
  Het gebruik van het paranormale maakt dat de boeken ook een extra spanningsboog meekrijgen. Het zorgt voor een spanning die steeds op de loer ligt en de lezer kan overvallen.
 5. Losstaand te lezen delen
  Geestverwanten en Verschijningen zijn los van elkaar te lezen. Je kan ze uiteraard na elkaar lezen (wat ook leuk is want dan ken je de personages beter), maar je hebt de eerste niet nodig om de tweede te kunnen volgen. Extra leuk als je enkel de tweede hebt en meteen wil beginnen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *