blogpost,  Recensie

Overstekers 3: Koninklijke magie – Petra Doom (Blogtour)

In deel drie van Overstekers volgen we opnieuw Mirabel, die als bemiddelaar optreedt in kleine conflicten tussen Overstekers. Ze zorgt ervoor dat hun aanwezigheid niet opvalt en dat ze hun eigen plekje krijgen in de mensenwereld. Wanneer een van de Portalen, die reizen tussen de verschillende werelden mogelijk maken, wordt vernietigd, keert ze terug naar het Paleis in haar eigen wereld: Aeterna. Daar ontdekt ze tot haar verrassing dat niets meer is zoals eerst. De koningin is weggetrokken uit de troonzaal en Helios heeft de troon overgenomen. Slaagt Mirabel erin de dader op te sporen die het Portaal heeft vernietigd? En kan ze met haar bemiddelaarstalent de problemen oplossen? Ze zal dieper moeten gaan dan ooit tevoren.

Ik was ontzettend blij om eindelijk verder te kunnen lezen in deze reeks want na deel twee had ik echt moeite met afscheid nemen van de fantastische werelden die Petra Doom heeft gemaakt in Overstekers. We hebben een tijdje moeten wachten, maar deel drie is lekker dik en zorgt voor heel wat uren leesplezier!

In het begin had ik wat tijd en bladzijden nodig om terug in het verhaal te raken. Dat komt deels omdat het al een tijdje geleden is dat ik de eerste twee boeken las, maar ook omdat er heel veel personages en plaatsen terugkwamen met een gekke naam die ik even terug moest gaan zoeken in mijn hersenen. Los daarvan had het boek al snel terug de vaart die ik herkende van de vorige delen: het verhaal leest ontzettend vlot en je wil telkens nog één hoofdstuk lezen om te ontdekken wat er gebeurt.

Hoewel ik niet de allergrootste fantasyliefhebber ben, kan ik wel zeggen dat Overstekers een reeks is die me ontzettend heeft verrast en me vanaf het eerste boek heeft overtuigd. Dus voor iedereen die het genre wil ontdekken of die al fan is van fantasy: Overstekers stelt niet teleur.

De laatste 150 bladzijden van dit derde boek zorgden ervoor dat ik op het puntje van mijn stoel zat. De spanning liep zo hoog op, alles kwam samen en er gebeurde zo ontzettend veel dat ik echt doorheen het boek vloog. Het enige dat ik echt jammer vind, is het zeer uitgebreide einde. De actie stopt eigenlijk op 50 bladzijden van het echte einde van het boek. Daarna krijg je als lezer uiteraard nog heel wat info, maar het verschil met de actie van de laatste bladzijden is zo groot dat die laatste bladzijden er misschien net te veel aan zijn.

Overstekers: Koninklijke magie is een heerlijke fantasy die een waardige afsluiter vormt van deze trilogie. Ik vind het oprecht jammer dat ik moet afscheid nemen van de werelden van Mirabel en de Overstekers en ga ze missen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *