blogpost

Boekenboxen (#2)

De laatste jaren en zelfs maanden zijn er heel wat nieuwe boekenboxen ontstaan. Er bestaan zowel boxen met boek(en) en goodies als boxen met enkel boekgerelateerde goodies. Om door de bomen het bos te blijven zien, hebben wij voor een overzicht gezorgd van de door ons gekende boekenboxen van beide soorten. Vandaag stel ik jullie drie Nederlandse boxen voor!

Celebrate.png

Celebrate Books
Een van de bekendste Nederlandse boxen is uiteraard deze box. Elke maand werken ze rond een ander thema en er verschijnt ook regelmatig een Engelstalige box. In de box vind je altijd een recent verschenen boek en een heel aantal goodies. De boeken zijn bijna altijd Young Adults. Af en toe werken ze ook een special uit rond een bepaalde auteur of een boek.

box oktober.jpg

Zo hebben ze deze maand een box gemaakt rond de boeken van Tahereh Mafi. Je kan de box bestellen met de boeken, maar als je de boeken al hebt, kan je ook kiezen voor een box met enkel de goodies. De Nederlandse boxen kosten normaal gezien €30,50 en de Engelse €32,50 exclusief verzendkosten. Het jammere is dat Celebrate Books besloten heeft om er in augustus mee op te houden, maar tot dan kunnen we nog genieten van fantastische boxen! Ik ben heel erg fan van deze boxen omdat ze exclusieve items bevatten, een heel recente Young Adult en vaak originele goodies die goed zijn afgesteld op het thema.

Boox logo

Boox
Boox verscheen enkele maanden geleden voor de allereerste keer en is sindsdien al heel erg gegroeid. Het concept lijkt op dat van Celebrate Books, maar er zijn toch enkele duidelijke verschillen. Zo kies je bij Boox niet aan de hand van een thema, maar je kiest je genre. Je kan kiezen tussen fantasy/young adult, roman of thriller en bij elk genre krijg je als tip ook een bepaald thema zodat je een idee krijgt wat voor boek de box bevat.Boox januariAls je niet zo van goodies houdt, heeft Boox iets nieuws voor jou: blind dates met boeken. Je krijgt een aantal sleutelwoorden die kort vertellen welke thema’s het boek behandelt. Deze blind dates kosten €19,99 exclusief verzending naar België. De boxen komen op €29,95 exclusief verzending naar België. Ik ben fan van deze boxen en heb de indruk dat ze steeds beter en beter worden. De goodies passen steeds beter bij het gekozen thema en de boeken die worden gekozen zijn telkens heel erg recente uitgaves.

boekenbuit

De Boekenbuit
Nog een nieuw initiatief op de boxenmarkt: De Boekenbuit. Zij brachten in februari hun allereerste box op de markt. Ook hier verschilt het concept op zich niet sterk van de andere boxen, met als enige verschil dat zij ervoor kiezen om enkel boeken van Nederlandstalige auteurs gebruiken om hun boxen mee te vullen! Je zal dus enkel boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs terugvinden in de box. Ik vind dit zelf een fantastisch initiatief voor onze lokale auteurs.
Ook hier kan je kiezen uit verschillende genres. Mijn allereerste box was een groot succes omdat ik vond dat je echt waar krijgt voor je geld. De box bevatte namelijk heel erg veel leuke goodies, die misschien niet allemaal boekgerelateerd waren, maar wel goed pasten bij het thema Valentijn. Ook hier kosten de boxen €29,95 inclusief verzending binnen Nederland.

 

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *