Mr Mayfair
blogpost,  Recensie

Mr. Mayfair – Louise Bay

Stella is gebroken als ze ontdekt dat haar ex-vriend gaat trouwen met een van haar vriendinnen. De man van wie ze dacht dat ze met hem oud zou worden, waar ze zoveel van hield, wilde trouwen met haar altijd maar uitstellen, maar nu ze de uitnodiging ziet, gelooft ze haar ogen niet. En ze is helemaal niet zo gek dat ze naar die bruiloft gaat. Tot ze Beck ontmoet. Beck heeft een missie: een pand kopen van miljardair Henry, die ook op de bruiloft zal zijn. Dus doet Beck Stella een voorstel dat ze niet kan weigeren en belanden ze samen op de bruiloft. Er is maar één kanttekening: Beck moet het spel meespelen dat hij een relatie heeft met Stella…

Mijn allereerste boek van April Books én van Louise Bay, maar het smaakt onmiddellijk naar meer. Er zijn twee tropes waar ik enorm fan van ben: enemies to lovers en fake dating. Dat laatste maakt dat dit boek meteen een streepje voor heeft natuurlijk!

In het begin had ik een beetje tijd nodig om in het verhaal te komen. De vertelstijl (en vertaling) is heel erg eigen voor deze auteur denk ik, en dat maakte dat ik even moest wennen aan de zinconstructies en manier van vertellen. Eenmaal ik de stijl en stemmen een beetje gewoon was, zat ik volledig in het verhaal.

Louise Bay vertelt het verhaal vanuit twee perspectieven: Beck en Stella. Bij elk hoofdstuk staat aan het begin duidelijk aangegeven wie aan het woord is en ik vond het een fijne afwisseling om hen allebei te kunnen volgen. Het maakt dat je als lezer de personages beter kent, goed kunt inschatten en ook goed begrijpt waarom ze de dingen doen die ze doen en bepaalde dingen zeggen. Ik had met beide personages ook meteen een klik en dat maakte het heel makkelijk om verder te willen blijven lezen.

Het boek is op veel vlakken voorspelbaar, in die zin dat je als lezer vrij goed kan aanvoelen wat er gaat gebeuren, maar het stoort in dit verhaal zelden. Omdat de personages meer zijn dan een karakter op papier en hun eigen verleden en gedrag hebben, hebben ze ook meteen diepgang, wat maakt dat het verloop van het verhaal soms bijkomstig is en die voorspelbaarheid geen pijnlijk punt is. Je leeft zo met Stella en Beck mee dat je helemaal opgaat in hun gedeelde verhaal.

Mr. Mayfair is deel één in een reeks. Dat zorgt ervoor dat ik onmiddellijk nieuwsgierig ben geworden naar de andere delen én dat ik hoop dat April Books die alvast op de planning heeft staan. De iets stroevere start vergeef ik de auteur met plezier want de rest van het verhaal is heerlijk, opwindend en puur genieten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *