Moord in de familie
blogpost,  Recensie

Moord in de familie – Cara Hunter

Welkom bij een nieuw seizoen van Infamous, de true crime-tv-serie waarin een team van experts oude zaken opnieuw bekijkt. Deze keer: de brute, onopgeloste moord op Luke Ryder. Twintig jaar geleden hield deze zaak het hele land in zijn greep.
Luke Ryder werd in 2003 dood aangetroffen in de tuin terwijl zijn tienjarige stiefzoon Guy boven lag te slapen. Guy is inmiddels regisseur van de razend populaire true crime-serie Infamous. En dit seizoen is de zaak wel heel persoonlijk: de moord op zijn stiefvader.
De producent van de serie heeft een team van zes experts bijeengebracht, onder wie een detective, een forensisch onderzoeker, een psycholoog en een onderzoeksjournalist. Samen zullen ze nogmaals het bewijsmateriaal beoordelen, getuigen opnieuw horen en uitgebreid met de familie spreken.
De hoofdrolspelers van het drama worden herenigd – voor het oog van de camera. Maar wie spreekt de waarheid?

Van Cara Hunter verschenen er eerder al boeken in het Nederlands, maar deze is zonder twijfel de meest opvallende. Het concept is bijzonder, net als de opmaak van de inhoud.

Moord in de familie leest niet als een standaard boek. Geen doorlopende zinnen tekst, pagina na pagina, maar volledig gedocumenteerde aflevering van Infamous, de true crime hitserie die probeert de moord op Luke Ryder op te lossen. Je vindt reacties van kijkers op een forum, mailtjes en voicemails van de crew en experts aan elkaar, sms-berichten van verdachten en de gesprekken tussen de experts in de afleveringen. Het boek leest daardoor ontzettend snel omdat er veel minder tekst op een bladzijde staat dan normaal waardoor je zeker niet bang moet zijn voor de hoeveelheid pagina’s in dit boek.

In het begin had ik een beetje tijd nodig om me aan te passen aan het formaat omdat het anders leest dan anders, maar als je één keer in het verhaal zit, leest het als een trein. Hunter zorgt voor verschillende verrassing doorheen het plot waardoor het spannend blijft van begin tot einde en je het boek moeilijk weg kan leggen. Ik las het boek in twee dagen uit omdat ik absoluut wilde weten wie de moordenaar was. Het is boeiend dat ook familiebanden een duidelijke plaats krijgen in het verhaal, waardoor de onderlinge relaties een grote rol spelen en dat brengt geheid verborgen geheimen aan het licht.

Moord in de familie is een aanrader voor de thrillerfan die houdt van unieke verhalen en eens iets nieuws wil proberen. Perfect leesvoer om in één ruk te verorberen, deze zomer aan een zwembad of in de winter onder een deken op de bank. Dit unieke concept is wat mij betreft met glans geslaagd!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *