De rivalen
blogpost,  Recensie

De rivalen – Vi Keeland

Weston Lockwood en Sophia Sterling hebben een grondige hekel aan elkaar. Hun opa’s waren ooit beste vrienden en zakenpartners, totdat een ruzie hen uit elkaar dreef. Vervolgens werden de mannen legendarische zakelijke rivalen, en konden de twee families elkaar niet meer luchten of zien.
Dan krijgen de families een luxehotel nagelaten uit een erfenis. Het hotel is superveel geld waard, maar er blijkt wel flink wat achterstallig onderhoud te zijn. Beide families hebben een even groot aandeel en willen de baas spelen in het hotel. Aan Sophia en Weston de taak om het hotel weer in de oude glorie te herstellen en een meerderheid in de aandelen te krijgen.
De twee rivalen gaan vol passie de strijd om het hotel aan. Sophia en Weston zijn tegenpolen, maar blijken zich ook ontzettend tot elkaar aangetrokken te voelen. De belangen zijn torenhoog en vanuit beide families komt veel druk om de ander zo gauw mogelijk eruit te werken. Zullen Sophia en Weston de familievete kunnen stoppen, en voor elkaar durven kiezen?

Vi Keeland schreef al meerdere steamy romances, ook samen met Penelope Ward. Dit is het eerste boek dat ik van haar lees en het viel behoorlijk in de smaak!

De rivalen is een moderne versie van Romeo en Julia; een familievete tussen twee grote (en in dit geval ook rijke) families die lijnrecht tegenover elkaar staan. Maar de kleinkinderen, Sophia en Weston, vallen als een blok voor elkaar, ondanks de talloze waarschuwingen van hun families en de competitie die ze moeten aangaan.

Is het boek voorspelbaar? Zeker wel. Je weet als lezer bij het lezen van de achterflap eigenlijk al wat er gaat gebeuren. Niet alle details natuurlijk, gelukkig maar, maar in grote lijnen kan je perfect zien aankomen wat er met Sophia en Weston zal gebeuren. Is het vervelend? Absoluut niet want Vi Keeland is enorm sterk in het neerzetten van een romantisch verhaal met de nodige spice. Ze beschrijft de personages en gebeurtenissen zo echt dat je door het boek vliegt. Voor mij persoonlijk was het het perfecte boek op het juiste moment: een verhaal dat makkelijk en snel wegleest, dat me geboeid kon houden, maar toch niet te ingewikkeld was. Het enige minpuntje is voor mij zeker de cover. Die is naar mijn gevoel goedkoop en daar waren veel betere mogelijkheden te kiezen. Ondanks het misschien ietwat doorsnee verhaal, verdient het wel beter dan dit.

De rivalen is een perfecte steamy romance voor lezers die houden van een verhaal vol romantiek, aantrekken en afstoten en enemies to lovers. Ik heb er echt van genoten en ga zeker meer van Vi Keeland lezen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *