Kerstverhalen
blogpost,  Recensie

Kerstverhalen – Vi Keeland & Penelope Ward

In Kerstverhalen vind de lezer vijf korte verhalen terug die zich afspelen rond de feestdagen: Een koude kerst, Superman, Kerstmis in New York, De grote kerstleugen en Een feestelijk foutje. Een aantal van deze verhalen zijn eerder al los verschenen en zijn nu nog steeds apart te lezen of te beluisteren.

Auteursduo Vi Keeland en Penelope Ward staat gekend om hun heerlijke feelgood en NA-verhalen. Ze brachten eerder onder andere De perfecte huisgenoot en De tweede kans uit en van Vi Keeland verscheen onlangs in het Nederlands De Rivalen. Geen onbekenden dus in het genre!

Kerstverhalen is misschien niet de meest originele titel die je bent tegengekomen, maar om eerlijk te zijn dekt het de lading wel (al was een andere, meer originele titel misschien ook leuk). Het is een bundel met vijf kortverhalen die zich allemaal situeren rond de kerstdagen. Heel fijn om bij je kerstboom te lezen of om uit te buiken na het zoveelste bord kroketten tussen alle familiefeesten door.

Het zijn vier relatief korte verhalen en één iets langer verhaal. Je kan dus geen immense diepgang verwachten aangezien de lengte van elk verhaal beperkt is, maar toch slagen Keeland en Ward er meermaals in te zorgen voor een onverwachte twist of een originele invalshoek. Het is fijn om te zien dat hun creativiteit zich niet beperkt omdat het aantal woorden beperkt is.

Het enige wat ik zelf een beetje jammer vond, is dat een deel van de verhalen eerder al is verschenen als losstaand verhaal. Dat maakt dat je deze bundel kan kopen en er dan achterkomt dat je de helft al gelezen hebt, wat natuurlijk jammer is. Los daarvan zijn het wel alle vijf fijne verhalen die zeker de moeite waard zijn om gelezen te hebben en even bij weg te dromen.

Kerstverhalen is een leuke bundel met vijf kortverhalen boordevol liefde, misverstanden en kerst! Perfect om tussen alle feesten en kroketten door in de kerststemming te blijven, met een perfecte (beperkte) lengte per verhaal zodat je snel eentje tussendoor kan lezen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *