blogpost,  Win actie

Dat vieren we met: Hamley Books

Valeries Boekenwereld werd op 21 september 2 jaar! Dat vierden we al met een ‘kleine’ winactie, maar wij zouden onszelf niet zijn als we er geen knaller achteraan zouden gooien… 😉 Van 14 tot en met 23 oktober vind je hier daarom elke dag een nieuwe winactie! We willen dit feestje uiteraard met jullie, onze lieve volgers en mede-boekenwurmen vieren, maar ook met de mensen die alle prachtige verhalen hier op Valeries Boekenwereld mogelijk maken: de uitgevers! Daarom zetten we elke dag een uitgeverij in de kijker met een leuke, grappige of spannende anekdote over het uitgeven van hun boeken en kan je de boeken uit de anekdotes winnen! Vandaag is het de beurt aan Sandra van Hamley Books: Zoals jullie weten is Hamley Books nog een jonge, prille onderneming die in september 2017 (half en half) werd opgericht, maar pas in september 2018 voor het eerst echt op de markt terechtkwam met haar eerste boek Hart-Slag. Hart-Slag is en blijft voor ons het bijzonderste boek dat we ooit mochten doen. 4 oktober, is de dag dat de zus van auteur en uitgever Sandra J. Paul/Joanne Carlton overleed en dat, samen met het overlijden van Sandra’s vader zes maanden later, lagen aan de basis van het boek Hart-Slag, waarin zij haar verdriet uit die duistere periode in haar leven weg heeft geschreven. Toen Hart-Slag er kwam, wist ik dat dit een heel bijzonder verhaal was en ben ik daarmee naar de Standaard Boekhandel-inkopers gestapt, die meteen in mijn verhaal hebben geloofd en het een plekje in hun winkels gaven. Zo ontstond een warme en nauwe samenwerking die alleen maar gegroeid is over het afgelopen jaar. Hart-Slag werd massaal zeer warm onthaald en is vandaag, een jaar later, nog steeds een boek dat veelvuldig gelezen wordt. Het tweede boek waar ik graag iets over wilde zeggen is De Perfecte Moeder van Esther Boek. Esther was de eerste auteur die volop haar vertrouwen gaf in Hamley Books, toen Hamley welgeteld één andere auteur in haar portfolio had. Esthers warme en hartelijke persoonlijkheid zorgde meteen voor een klik tussen auteur en uitgever. Daaruit ontstond De Perfecte Moeder, een bijzonder mooi en zeer aangrijpend verhaal dat op zeer veel bijval mocht rekenen.  Dan is er Upgrade van Lara Reims, een boek dat ons nauw aan het hart ligt. Net als Esther gaf Lara met hart en ziel haar vertrouwen aan Hamley, wat dan verder groeide in een zeer warme vriendschap én een trilogie die zo spannend en mooi is dat je hem gewoon in één ruk uit wil lezen. Lara’s volgende boek Black-Out is ondertusen verschenen. De Duistere School (Sandra J. Paul) was onze eerste echte bestseller, een jeugdboek dat massaal op zoveel aandacht mocht rekenen, zowel online, op recensiesites als bij boekhandels, dat het ons zelf zeer aangenaam heeft verrast. Een vervolg mag dan ook niet uitblijven en komt eraan in februari 2020.  Zo kan ik over elk boek wel iets vertellen! Intussen is Hamley uitgegroeid tot een al iets grotere uitgeverij met nog een hele hoop andere auteurs én boeken erbij, maar ik heb hier bewust even voor onze eerste boeken gekozen omdat zij ons verdere bestaan bepaald hebben.  Nieuwsgierig geworden naar deze boeken? Goed nieuws! Wij geven twee keer een boek naar keuze weg! Hoe maak je kans? – Volg Valeries Boekenwereld op Facebook – Volg uitgeverij Hamley Books op Facebook – Tag onder het Facebookbericht minstens twee vrienden die deze actie niet mogen missen! Extra kans maken? – Deel de winactie op je eigen tijdlijn – Deel de winactie in je stories op Instagram (tag @valeriesboekenwereld) – Volg Hamley Books op Instagram (@uitgeverijhamleybooks) Je kan deelnemen tot en met dinsdag 29 oktober. Alle winnaars worden bekend gemaakt op woensdag 30 oktober!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *