blogpost

Leven in quarantaine

We zitten met z’n allen binnen en dat zal nog een tijdje zo blijven. Met slogans als #blijfinuwkot en #stayhome proberen we het virus dat ons bezig houdt tegen te houden. Dat heeft een invloed op het leven van alledag en ook op dat van mij. Daar wil ik jullie graag vandaag wat meer over vertellen!

Ik ben in de eerste plaats natuurlijk nog student en op dat vlak is er de afgelopen periode heel wat veranderd. De universiteit waaraan ik studeer heeft, net als alle andere universiteiten in Vlaanderen, besloten dat er geen lessen meer zullen plaatsvinden op de campus dit academiejaar. Dat betekent dat ik sowieso tot juni niet meer op de campus wordt verwacht. Wat betreft examens; de helft van mijn examens zal voorlopig doorgaan op de campus in juni, het andere deel zal digitaal worden afgenomen. Voor de lessen betekent dit dat alles naar digitale dingen moet worden omgezet. Een klein deel van de lessen gaat live door. Dat betekent dat wij samen met onze prof een meeting opzetten waarin hij of zij toelichting geeft, net zoals normaal gezien gebeurt in de lessen op de campus. Een ander deel (en ook het grootste deel) bestaat uit powerpoints die worden voorzien van ingesproken nota’s. Deze lessen kunnen we volgen op een door ons gekozen tijdstip. Taken en mijn masterproef lopen gewoon door en worden besproken via meetings (via bijvoorbeeld Skype). Ook presentaties worden op deze manier beoordeeld.

Als boekenblogger verandert er gelukkig niet al te veel, wat weer eens aantoont wat een heerlijke hobby lezen is. Je kan het namelijk bijna altijd en overal! Boeken zijn er gelukkig nog in overvloed, kan je nog bestellen (liefst bij je lokale boekhandel!) en ook de post doet zijn best je pakketje zo snel mogelijk bij jou te krijgen. Ook de uitgeverijen werken door, hetzij meestal wel met minder mensen of minder dagen per week, maar het contact blijft overeind. Dus we blijven jullie van recensies en artikels voorzien! Hoera!

Doorheen het academiejaar zit ik normaal op kot in Hasselt (voor de lezers uit Nederland: jullie noemen dat op kamers). Nu natuurlijk niet aangezien er geen lessen doorgaan, dus ik ben hele dagen en weken thuis. Dat vraagt een kleine aanpassing, maar ondertussen ben ik het al een beetje gewoon. De dagen zijn goed gevuld, dankzij werk voor school, bloggen voor deze leuke site en natuurlijk is mijn bestie Chelsey nooit ver weg dankzij onze huidige technologie 😉 Onze gesprekken en leessessies gaan gewoon lekker door! Daarnaast heb ik een nieuwe hobby: diamond painten!

Ik hoop natuurlijk dat we ons leven weldra weer kunnen oppakken waar we het lieten vallen, maar ik vrees dat dat niet zo’n goed idee is. Dus blijf alsjeblieft voorzichtig; voor jezelf, maar ook voor anderen. Vertel zeker hoe jouw leven de afgelopen weken is veranderd en wat jij doet om deze bijzondere periode door te komen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *