Kersenrood en Kriekezot
blogpost,  Recensie

Kersenrood en Kriekezot – J.B. Ocean (Blogtour)

In de nieuwe feelgood van J.B. Ocean volgen we Charlie. Ze is vijfendertig, woont in Antwerpen en runt een hippe bar waar mensen kunnen ontbijten en lunchen. Ze heeft heel fijne vriendinnen, maar is nog steeds single en heeft het gevoel dat ze iets mist in haar leven. Haar vriendinnen besluiten de handen uit de mouwen te steken en een date voor Charlie te regelen, maar dat blijkt totaal onbelangrijk als Charlie op een dag een brief ontvangt die haar hele leven op losse schroeven zet…
Op hetzelfde moment maakt de lezer ook kennis met Georgina. Begin jaren tachtig is ze verloofd met Bertrand, maar weet ze ondanks alles zeker dat hij niet haar ware liefde is. Wanneer ze Paolo ontmoet in Italië weet ze zeker dat ze Bertrand moet verlaten. Maar het lot heeft iets anders in petto en Georgina wordt voor een onmogelijke keuze gesteld…

Ik las eerder al Blauw van het auteursduo J.B. Ocean en was heel benieuwd naar nieuw werk van deze auteurs. Ze zijn alleszins enorm hard gegroeid en hebben een heerlijk verhaal neergeschreven dat je enerzijds doet wegdromen, maar anderzijds af en toe ook met beide voeten op de grond zet.

Het sterkste aan dit boek is zonder twijfel de diepgang die de auteurs hebben weten te brengen in deze feelgood. Het boek onderscheidt zich daardoor van heel veel andere binnen het genre, waardoor dit zeker eentje is om op te nemen in de boekhandel of bibliotheek. De combinatie van beide verhaallijnen brengt mysterie omdat de lezer lange tijd niet precies weet wat de link is tussen Georgina en Charlie en wat beide verhalen precies met elkaar te maken hebben.

De moeilijke keuzes, maar vooral de romances en zwoele zomerliefde in het verhaal van Georgina, gecombineerd met de hedendaagse struggles waar Charlie mee dealt, maakt dit boek perfect geschikt voor zowel jongere als oudere feelgoodlezers. Iedereen zal een stukje van zichzelf herkennen in minstens een van de personages, waardoor je van begin tot einde met hen personages meeleeft en helemaal in het verhaal opgaat.

Kersenrood en Kriekezot is een perfect boek om tijdens deze zomer van te genieten. Of je dat nu doet aan het zwembad, op je terras of gewoon op de bank, genieten zal je zonder twijfel. De combinatie van beide perspectieven, die op het einde mooi samensmelten, maakt het een plezier om Georgina en Charlie te leren kennen en dankzij de vlotte schrijfstijl heb je dit boek in geen tijd uit. Een heerlijke feelgood!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *