blogpost,  Bookhaul

Bookhaul maart

Valérie (februari + maart):
De voorbije maand was er voor mij één van nieuwe uitdagingen en uiteraard is dat positief maar… – jullie horen me al aankomen – dat leidt tot meer stress, minder tijd voor ontspanning en dus minder tijd om te lezen. Ik beloof jullie echter dat ik dat de komende weken ruimschoots goed zal maken want vanaf volgende week storten mijn leerlingen zich volop op hun paasexamens en kan ik me na het verbeteren een beetje ontspannen met nog enkele toppers!

Begin februari viel Verpest van Liesbeth van Kempen in de brievenbus. Mijn verwachtingen waren hoog gespannen maar ik bleef toch een beetje op mijn honger zitten. De recensie van Verpest komt er binnenkort aan.

Enkele dagen later kreeg ik een wat groter en vooral zwaarder pakket aan. Het bleek Maan van Lucinda Riley te zijn. Ooh wat kijk ik er naar uit om daar in te beginnen! Het verhaal van Tiggy, de vijfde zus in de reeks van De zeven zussen. Maar aangezien ik Parel van ex-recensent Lore heb overgenomen, lees ik die uiteraard eerst uit en krijgen jullie daar nog een recensie van alvorens ik in Maan begin. In Parel trekken we met Cece naar Thailand en Australia. Nadat zus Star zich nogal bruusk van haar losgemaakt heeft, begint Cece alleen aan de zoektocht naar haar roots en dat pad loopt aanvankelijk niet over rozen.

Een weekje later kon ik met een klein sprintje nog net de postbode inhalen voor ze mijn pakketje mee terug zou nemen en hierin zat Dans met mij van Jojo Moyes. De levens van tienermeisje en amazone Sarah en de in een echtscheiding verwikkelde advocate Natasha, raken nauw met elkaar verweven als ze elkaar bij toeval ontmoeten. De recensie van het boek volgt in april.

Om de maand maart goed te beginnen, kwamen volgende boeken aan in het genre fantasy: De kleuren van magie van V.E. Schwab en De drietand, de heks en de draak van Christopher Poalini aan. De kleuren van magie gaat over magiër Kell die door een ontmoeting met zakkenroller Lila in een onwaarschijnlijk avontuur terecht komt waarbij ze op de hielen gezeten worden door verraad en duistere magie.

De drietand, de heks en de draak is het vijfde boek in de reeks van Eragon. Nadat Eragon in Erfenis (het vierde boek), een nieuwe generatie drakenrijders opgeleid heeft, zijn er verschillende jaren verstreken. Ondertussen is hij verantwoordelijk voor het oprichten van een drakenvesting, het bewaken van de drakeneieren en het uit de buurt houden van Urgals en elven. Tot hij plots een visioen krijgt van de eldunarí…
De recensie van beide boeken volgt nog.

Tot slot kwam Façade van Esther Verhoef aan. De kaft ziet er alvast eng en veelbelovend uit en voelt ook speciaal aan! In deze thriller begint Iris van der Steen aan een roadtrip door Europa in een oldtimer om haar echtscheiding te verwerken. Onderweg pikt ze een knappe lifter op, Mischa…  De recensie van Façade zal eind april, begin mei beschikbaar zijn.

Valerie:
Maart was een kanjer, ik verontschuldig me alvast… Ik sprokkelde 38 boeken bij elkaar deze maand, waarvan ik er 8 zelf kocht, 7 kreeg, 4 won en 19 ontving voor Valeries Boekenwereld en De Leesfabriek.

De boeken die ik won (Over wezenloze zielenInkt, De gave van Hanna Mendel en Koninginnen), komen uit een winactie van Kladblog (een boekenblog). De gekregen boeken zijn een afscheidscadeau van uitgeverij Baeckens Books waar ik een heel fijne tijd had als stagiair marketing. Ik kreeg Een bijna eindeloze afstandBedtijdverhalen voor rebelse meisjes 2, Het magische eenhoorn genootschap, Adem I, Adem II, Dit boek gaat niet over mevrouw Moes en haar kakkerlakken en Aan mijn lieve.

Van de gekochte boeken kocht ik er 5 afgelopen week op de boekenoutlet van uitgeverij Clavis in Hasselt. Voor een tientje was ik vijf boeken rijker, mooie deal! Ik kocht Spijt, En toch schijnt de zon, Eigen schuld, Tussen winter en hemel en Vitro. De andere boeken kocht ik voor mezelf (Normale mensen en Lampje) en het laatste boek van deze categorie schafte ik aan voor de leesclub van Kindnessreads in Leuven op 7 april: Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is.

De recensie-exemplaren, waarvoor mijn grote dank aan de uitgevers: Volwassen worden is optioneel (die recensie vind je al op de blog én vrijdag volgt er meer rond dit boek…), Enigma (ook deze recensie vind je al terug, ook op de website van Clavis Young Adult), Wondersmid 1 en 2, Durf te schrijven! (over Carry Slee hoor je volgende week alles!), De jongen met twee namen, Daar gaat de bruid, Meester dood (Voor De Leesfabriek), Feministen dragen geen roze (lees zeker het artikel rond feminisme hier terug), Verlaten, Jij ik alles, De huizenruil, Natan Z., Mijn belofte aan jou, Eeuwige nacht, Kom je spelen?, De laatste dans, De dader en Een tweede kans.

Hoe verliep maart voor jou?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *