blogpost,  Recensie

Jane Doe: Doolhof der dimensies – Jeremy Lachlan

Jane Doe heeft het niet gemakkelijk: ze woont in de kelder bij een familie die haar absoluut niet mag, zorgt voor haar vader die niet meer aanwezig lijkt te zijn en als klap op de vuurpijl gelooft het hele eiland dat zij degene is die hen heeft vervloekt. Ze is dus allesbehalve geliefd. Iedereen op het eiland is in de ban van het labyrint, dat op ongekende tijdstippen zijn deuren opent en één reiziger toelaat. Wanneer een hevige aardbeving het eiland treft, verdwijnt haar vader door de poorten van het immense doolhof dat verschillende dimensies met elkaar verbindt. Zijn reis is niet zonder gevaar, want overal liggen valstrikken verborgen, veranderen de kamers van plaats en er loopt een duistere figuur rond in de gangen die het op hem heeft gemunt. Jane heeft geen tijd te verliezen en reist haar vader achterna. Kan zij zichzelf, haar vader en het eiland redden?

Tijd voor een vreugdedansje, want het fantastische boek Jane Doe – Doolhof der dimensies is er en het is een prachtig, spannend en avontuurlijk verhaal om van te smullen! Ik heb er lang naar uitgekeken en was enorm enthousiast toen ik het boek eindelijk in mijn handen had. Geduld loont, want het was het wachten meer dan waard.

Een van de grootste pluspunten aan dit verhaal is zonder twijfel het sterke hoofdpersonage. Een heerlijk koppige jongedame die haar vader probeert te redden, maar met haar naïeve gedachten niet beseft wat voor druk er op haar schouders rust. Maar als lezer weet je dat evenmin en dat maakt dat je samen met Jane van de ene verbazing in de andere valt. Je verzamelt sporadisch kleine brokjes informatie die in eerste instantie alleen meer vragen oproepen in plaats van antwoorden te verschaffen. Hierdoor zit je op het puntje van je stoel en lees je bladzijde na bladzijde verder.

Naast hoofdpersonage Jane bevat het boek ook talrijke fantasie elementen die het verhaal naar een hoger niveau brengen. Hoewel je als rationele lezer weet dat het verzonnen is, creëert de auteur een enorm realistische wereld waardoor je zelf aanwezig lijkt te zijn in het doolhof der dimensies. De verborgen gevaren komen tot leven en ook de personages in het labyrint spelen hun rol met glans. Lachlan zorgt voor een aangenaam verteltempo door de actie af te wisselen met de zoektocht van Jane naar haar vader en hierbij haar gedachten en motieven uit de doeken te doen. Door deze afwisseling overrompelt het verhaal niet, maar blijft de lezer toch geboeid. Daarnaast zorgt hij voor een aantal climaxen (zeker op het einde!) waardoor je als lezer enkel reikhalzend kan uitkijken naar boek twee!

Jane Doe is een ijzersterk hoofdpersonage, geschetst tegen een decor dat zo realistisch wordt neergezet waardoor de lezer zich naast Jane lijkt te bevinden. Aan de start van het boek lijkt het een vreemd verhaal te worden omdat er immens veel vragen zijn en bijna geen antwoorden, maar deze onduidelijkheden verdwijnen en samen met Jane ontdek je één voor één de antwoorden. Het enige wat je rest is aftellen en wachten op boek twee!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *