Jager in de nacht
blogpost,  Recensie

Jager in de nacht – Chris Carter

Robert Hunter, profiler en psycholoog, wordt op een nieuwe zaak gezet met zijn partner Garcias. Het betreft de moord op een vrouw, haar lichaam werd gevonden in een oude slagerij. Op het eerste zicht lijkt het een duidelijk verhaal, maar de details zijn gruwelijk: haar lippen zijn met dikke, zwarte draad dichtgenaaid en bij de autopsie komen nog meer gruwelijke details aan het licht. Wanneer ook een tweede lijk wordt gevonden met de lippen dichtgenaaid, beseft Hunter dat ze hier niet te maken met een doorsnee moordenaar, maar met een seriemoordenaar die bereid is tot het uiterste te gaan. En het is aan hem om deze gevaarlijke man tegen te houden…

Jager in de nacht is de derde thriller rond Robert Hunter, maar voor mij een eerste kennismaking. Ik kan je alvast verzekeren dat je de boeken perfect los van elkaar kan lezen want ik had tijdens het lezen nergens het gevoel dat ik iets gemist had. Maar na het lezen van deze ga ik zeker en vast de andere twee boeken ook lezen!

Vanaf het begin van het boek wordt je als lezer meegezogen in de wereld van Robert Hunter. De vlotte schrijfstijl en vertaling zorgen ervoor dat het verhaal vlot leest en dat gevoel wordt enkel maar groter door de zeer korte hoofdstukken die Carter gebruikt. Door die hoofdstukken elke keer op een cliffhanger te laten eindigen, zorgt hij ervoor dat de lezer elke keer denkt: nog één hoofdstuk. Maar dat worden er al snel twee of drie of… De cliffhangers zijn altijd van die soort dat de personages iets gevonden of ontdekt hebben, maar dat de lezer het nog niet weet. Je kan je wellicht voorstellen dat dat de spanning lekker opdrijft.

Een extra troef is dat je vanuit meerdere personages naar het verhaal kijkt. Door het verhaal te vertellen vanuit verschillende personages en die regelmatig af te wisselen, krijg je nog meer cliffhangers, maar blijft het ook boeiend. Daarnaast is Hunter zelf ook een boeiend personage. We weten niet al te veel over zijn verleden, maar dat hij veel heeft meegemaakt blijkt uit alles wat hij zegt en doet.

Jager in de nacht is een steengoede thriller die ik bijna in één keer uitlas. Spannend, goed opgebouwd en boordevol cliffhangers met boeiende personages en redelijk bloederige details zorgen er allemaal samen voor dat dit een boek is dat je als thrillerliefhebber gelezen moet hebben. Ik ga alleszins de eerdere boeken met Robert Hunter lezen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *