blogpost,  De Leesfabriek

Throwback Thursday: De Boekenbeurs 2013

Het is weer donderdag en dat betekent dat we weer een aantal jaar terug in de tijd gaan, meer bepaald naar 2013. Ook dit jaar mocht ik aanwezig zijn op de Boekenbeurs in Antwerpen en gedurende één uur het beste van mezelf geven op één van de podia.

Maar dit jaar was het toch een beetje anders. In 2012 mocht ik Helen Vreeswijk interviewen (dat kan je hier terugvinden) en dit was zo goed meegevallen dat ik uitkeek naar een nieuw interview. Alleen vroeg de uitgever mij dit jaar voor iets helemaal anders. Ik moest niet dienen als een schakel tussen publiek en auteur, maar moest zelf vragen beantwoorden en een panelgesprek leiden! Het panelgesprek ging over het genre Young Adult en alles wat daar mee te maken heeft: verfilmingen, jongens of meisjes, aantrekkelijkheid, doelpubliek en afwijkingen enzovoort. Het was een heel boeiend gesprek met verschillende mensen die ervaring hadden met het genre. Zo was er iemand bij van de uitgeverij die zich vooral bezig hield met YA en iemand die Engelse manuscripten las om te selecteren welk manuscript de uitgever misschien zou willen vertalen en uitgeven in het Nederlands. Het bleek een discussie te zijn die lang niet was uitgedoofd na één uur. Maar het was wel een zeer interessant gesprek.

Via deze link vind je een fragment terug uit het panelgesprek:

Fragment uit het panelgesprek Young Adult (Boekenbeurs 2013)

En dat was niet alles. Daarna mocht ik toch nog een interview doen, maar dit keer via Skype. We belden namelijk met niemand minder dan Marissa Meyer (The Lunar Chronicles). Gek genoeg was ze toen helemaal nog niet bekend en was er ook heel weinig publiek voor het interview. Dat zorgde er wel voor dat het heel erg gezellig was en dat iedereen de vragen die hij had zonder probleem heeft kunnen stellen.

Marissa Meyer 1

Dat was het weer voor deze week. Volgende week reizen we naar 2014 en naar een nieuwe Nederlandse auteur. Tot dan!

Valerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *