blogpost

Vraag van de week #8

Tijd voor een nieuwe ‘Vraag van de week’! Hierin stellen Chelsey van Leesmeemetmij en ik elkaar om de beurt een vraag waarop we allebei een antwoord zullen formuleren. Elke woensdag lees je wat de vraag van de week is en wat wij daarover hebben neergeschreven. Dit keer was het mijn beurt om een vraag te kiezen. Daar gaan we!

‘Zijn er genres die jullie sinds jullie boekenblogger zijn op een andere manier zijn gaan bekijken?’

Absoluut! Als kind had ik bijvoorbeeld een heel beperkt beeld bij non-fictie en feelgood/chicklit. Non-fictie waren boeken die wij op school moesten lezen, over het oude Egypte of algemene feitjes over dieren. Sinds ik op een andere manier bezig ben met boeken, met name een beter zicht heb op over wat er verschijnt en wat trending is op Instagram bijvoorbeeld, heb ik geleerd dat non-fictie veel meer is dan een boek van National Geographic of een kookboek.

Daarbovenop heb ik zelfs geleerd dat er bepaalde boeken binnen het genre non-fictie bestaan die ik echt leuk vind. Boeken over bijvoorbeeld feminisme en gevoelens (zoals Feministen dragen geen roze en andere leugens, Rood is juist mooi en Wat ze je moeten vertellen, maar nooit zullen doen) kunnen mij zeker bekoren en ik kies bewuster af en toe een non-fictie boek tussendoor ter afwisseling. Het is nog steeds zo dat ik alle kookboeken, fotografieboeken en boeken over de natuur links laat liggen, maar ik besef wel dat non-fictie veel meer is dan enkel deze categorieën.

Hetzelfde geldt voor chicklit, New Adult en feelgood. Ik denk dat ik heb aangeleerd dat dit dunne stationsromannetjes zijn zonder inhoud en enkel gefocust zijn op liefde en seks. Daardoor heb ik heel lang geen chicklit etc. willen vastnemen, deels ook omdat ik bang was voor de reacties van anderen. Ondertussen ben ik natuurlijk heel wat jaren wijzer en weet ik ten eerste dat iedereen absoluut moet lezen wat hij of zij zelf leuk vindt, los van wat anderen daarover zeggen of denken. Ten tweede weet ik ook dat ik af en toe echt kan genieten van een goede chicklit, New Adult of feelgood en dat wij ook in het Nederlandse taalgebied een aantal steengoede auteurs hebben voor deze genres.

Zijn er genres die jij anders bent gaan bekijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *