Isabella Maan gaat op reis
blogpost,  Recensie

Isabella Maan gaat op reis – Harriet Muncaster (Véronique)

Vertaald door Kathleen Olaerts

Isabella Maan is een uniek persoontje. Als je papa een vampier is en je mama een fee, dan heeft Isabella het geluk dat ze beide is. Ze houdt van vleermuizen, zwarte opvallende kleren en de nacht, maar ook van de zon, haar toverstaf en haar knuffel Roze Konijn. Wanneer ze meedoet aan een tekenwedstrijd en een wondermooie tekening van Roze Konijn maakt, wint ze een fantastische reis voor haar gezin. Samen met haar mama kijkt ze er naar uit om te genieten van de zon, de zee en het strand. Enkel papa heeft zijn twijfels, want hij houdt niet van daglicht en al helemaal niet van zonlicht. Tijdens hun reis komt haar zeemeerminvriendin Marina haar hulp vragen. Een babyschildpad is in nood en het lukt Marina niet om die zelf te bevrijden. Lukt het de vriendinnen om dit samen te doen?

De lievelingskleuren van Isabella kan je al helemaal volgen vanaf de cover tot helemaal in het verhaal. Roze en zwart sieren samen met glitters de hardcover. Het boek heeft een compact formaat dat helemaal in kinderhanden past. Ook binnenin worden enkel roze en zwart gebruikt bij de schitterende illustraties. Voor het verhaal begint, maak je kennis met alle leden van het gezin. De zes hoofdstukken worden met passende thematische doedels op de bladzijden aangebracht. Doorheen het boek word je op heel wat heerlijke tekeningen getrakteerd. Dit maakt het voor jonge kinderen aangenaam om doorheen het verhaal te gaan. Waarbij ze zelf ook de kans krijgen om in die wereld te gaan vertoeven.

De schrijfster heeft gebruik gemaakt van korte zinnen en het lettertype en de regelafstand tussen de zinnen zijn heel zorgvuldig gekozen. Hier en daar staan wel soms moeilijke woorden. Maar deze maken het plezier om doorheen dit verhaal te gaan geen hekelpunt.

Achteraan het boek krijg je een stappenplan om zelf een schelpenketting te maken en enkele ideeën om een vakantiedagboek of vakantieplakboek bij te houden. Er is ook een quiz aanwezig waarbij je via multiple choice vakantievraagjes kan gaan beantwoorden .

Het leuke aan deze soort boekjes is dat je deze al kan beginnen voorlezen aan je kleuter, maar van zodra ze zelf kunnen lezen, kunnen ze terug uit de kast gehaald worden. De sneak peek naar de andere boekjes is daarbij een handige leidraad om te zien welk boekje uit de serie je nog niet in je boekenkast staan hebt. Want lees je er eentje, dan wil je ze gewoon allemaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *