blogpost,  Recensie

Ik bepaal! – Lysette van Geel

Ik bepaal!
Categorieën: ,
titel:
leeftijdscategorie:
Illustrator: Aron Dijkstra

Kleine Misha is het beu dat hij alles ‘moet’: hij moet leren fietsen, hij moet boterhammen eten… En Misha is al dat moeten beu. Hij beslist dat hij vanaf nu zelf bepaalt wat hij doet en wil. Hoe kan dat, vraag je je af? Wel, in een boek kan alles en Misha kiest als hoofdpersonage zelf wat kan en wat niet kan. Helaas gaat er wel een heleboel mis.. Lukt het Misha om alles recht te trekken voor het boek ten einde is?

 

Ik ben enorm fan van de tekenstijl van Aron Dijkstra in dit mooie boek! De zachte kleuren en lijnen maken dit verhaal heel goed te volgen voor jongere lezers en ook leuk om voor te lezen. Ook de inhoud van het verhaal is heerlijk om mee te spelen en zal ongetwijfeld voor fijne voorleesmomenten zorgen.

Het concept, dat het hoofdpersonage zelf de regie over het verhaal kan nemen, is grappig en origineel. Het zorgt voor een speelse en avontuurlijke sfeer. Daarnaast spreekt de verteller ook tegen hoofdpersonage Misha, wat het voorlezen heerlijk actief maakt. Je gaat zonder twijfel alle toehoorders helemaal in het verhaal kunnen trekken!

Daarnaast prikkelt het feit dat ALLES kan in dit boek natuurlijk de fantasie van Misha en daardoor ook van de luisteraar/verteller. Dat wordt ook duidelijk benoemd in het boek en dat maakt dat de mogelijkheden nog onbeperkter worden. Het boek bevat ook enkele interactieve momenten waarop de lezer met Misha mee moet roepen om alles terug in orde te krijgen.

Ik bepaal! is een grappig, speels en interactief verhaal waar fantasie centraal staat en alles kan! Het daagt de lezer/luisteraar uit om zelf onbeperkt te fantaseren en mee te helpen zoeken naar oplossingen. Leesplezier gegarandeerd!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *