blogpost

Creatief schrijven: expert aan het woord

Ook vandaag was er weer een heerlijke dosis volk op de been op de Antwerpse Boekenbeurs! En ook bij Creatief Schrijven viel er weer heel wat te beleven. Ik ben reacties gaan sprokkelen bij de deelnemers van de workshop ‘Pitch bij een literair tijdschrift’.

Een tekst publiceren in een literair tijdschrift kan de stap naar een ‘echte uitgever’ aanzienlijk verkleinen. In Het Schrijfsalon kun je jouw tekst voorleggen aan een redactielid van een literair tijdschrift. Je maakt persoonlijk kennis en de redacteur bekijkt of je tekst in aanmerking komt voor publicatie op papier in hun magazine. Poets je beste tekst nog even op en waag je kans bij een redactielid van Deus Ex MachinaG.Akrostis of NY.

Het eerste gevoel dat ik zelf kreeg in het schrijfsalon vandaag was aangenaam. Er eerste een rustige, gezellige sfeer en de deelnemers waren heel erg geconcentreerd bezig met het opnemen van alle tips van de experts. De experts namen duidelijk de tijd om de teksten grondig te bekijken en van hun tips en opmerkingen te voorzien.

Dat gevoel hadden de deelnemers ook: ‘Het contact met de vertegenwoordigers van de tijdschriften verloopt één op één, waardoor het heel persoonlijk wordt. Mede daardoor ontvang je ook heel gerichte feedback waar je zelf onmiddellijk mee aan de slag kan. Ik vind het een heel goed initiatief.’

‘Als ik het opnieuw zou kunnen doen, zou ik niet twijfelen. Dit zijn echt tips waar ik iets mee kan en ik ben zeker van plan deze feedback mee te nemen in mijn schrijfproces’, klonk het bij een andere deelnemer. Het voordeel van deze persoonlijke workshop is natuurlijk ook dat de verhalen werden verdeeld op basis van het type (poëzie, kortverhaal…) zodat je bij de juiste expert terechtkwam. ‘De feedbacksessie is kort, maar bevat zoveel informatie en ik krijg meteen weer goesting om verder te schrijven!’

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *