blogpost,  Recensie

Vanuit het donker – Gytha Lodge (Lisa)

Aidan Poole heeft ‘s avonds met zijn vriendin Zoe afgesproken om te skypen. Ze lijkt opgenomen te hebben, maar verschijnt niet onmiddellijk in beeld. Dan lijkt Aidan een schaduw over het beeld te zien flitsen. Even later denkt hij geworstel te horen, waar een ijselijke gil op volgt, om vervolgens weer helemaal stil te worden. Aidan blijft nog even luisteren, maar belt al snel helemaal in paniek de politie. Inspecteur Jonah Sheen wordt op de zaak gezet. Het duurt niet lang voor ze Zoe haar dode lichaam terugvinden in haar appartement. Op het eerste zicht leek Zoe erg geliefd te zijn bij de mensen op haar heen. Naarmate het onderzoek vordert, vinden Jona en zijn collega’s dat de omgeving van Zoe zich steeds vreemder gaat gedragen. En dan is er nog Aidan Poole: hij is getrouwd en Zoe is één van de studenten op de universiteit waar hij werkt.

Vanuit het donker is het tweede deel waar we Jonah Sheen en zijn team volgen bij het oplossen van zaken. Elk deel is los van elkaar te lezen, omdat het steeds een andere zaak volgt.

Het moordonderzoek is goed opgebouwd. Gytha Lodge slaagt er in om meerdere personages verdacht te doen lijken op verschillende punten in het verhaal. Een groot pluspunt, want ik zag de uiteindelijke moordenaar niet aankomen tot de laatste paar pagina’s. Maar het waren inspecteur Sheen en zijn collega’s die voor de beste momenten zorgden. Hier en daar wordt er wat achtergrondinfo gegeven over hun leven en wat ze allemaal hebben meegemaakt. Dit zorgt ervoor dat je als lezer geïnteresseerd geraakt in inspecteur Sheen en zijn team bestaande uit Ben Lightman en Julliette Hanson. Gytha Lodge geeft je net genoeg achtergrondinformatie, waardoor je nieuwsgierig wordt naar meer. Ik ben alleszins benieuwd wat ze nog allemaal in petto heeft met deze personages!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *