blogpost

Boekenpret van a tot z!

Tijd voor een nieuw topic! Chelsey van Leesmeemetmij en ik proberen altijd om een onderwerp te vinden waar we samen rond kunnen werken en we hebben weer iets nieuws bedacht. Dit keer is het een boekenketting!

Om de beurt tonen we jullie een boek. Dat kan een boek zijn dat tot een van onze favorieten behoort, dat we echt heel binnenkort willen gaan lezen of waar we echt hoge verwachtingen bij hebben. De kanttekening is dat je altijd een titel moet zoeken die begint met de laatste letter van het vorige boek…

Chelsey koos vorige week voor De academie van Astrid Boonstoppel, dus ga ik verder met een boek met de letter E!

Ik kies voor een boek dat deze zomer uitkomt:

Een langzaam smeulend vuur

Een langzaam smeulend vuur van Paula Hawkins verschijnt deze zomer en ik ben zo benieuwd naar nieuw werk van de auteur van Het meisje in de trein.

Waar gaat het boek over?
Als op een woonboot in Londen het toegetakelde lichaam van een jonge man wordt gevonden, roept dit vragen op over drie verschillende vrouwen. De labiele Laura is, na een one-night stand met het slachtoffer, als laatste gezien bij de boot. Carla, zijn ontroostbare tante, heeft nog maar net iemand anders in haar familie begraven. En Miriam is de nieuwsgierige buurvrouw, zij heeft het lichaam gevonden maar is niet helemaal eerlijk geweest tegen de politie.
Drie vrouwen die elkaar niet kennen, met elk een andere relatie tot de vermoorde jongen. Drie vrouwen die – om verschillende redenen – vol wrok zitten. Die, zich ervan bewust of niet, branden van verlangen om het onrecht dat hen is aangedaan te wreken. En waar het wraak betreft, kunnen ook goede mensen in staat zijn tot vreselijke dingen. Hoe ver zou elk van deze vrouwen gaan voor gerechtigheid? En hoe lang kunnen geheimen blijven smeulen voor ze exploderen?

Volgende week stelt Chelsey een boek voor met de letter R!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *