blogpost,  Win actie

Dat vieren we met: VBK

Valeries Boekenwereld werd op 21 september 2 jaar! Dat vierden we al met een ‘kleine’ winactie, maar wij zouden onszelf niet zijn als we er geen knaller achteraan zouden gooien… 😉 Van 14 tot en met 23 oktober vind je hier daarom elke dag een nieuwe winactie! We willen dit feestje uiteraard met jullie, onze lieve volgers en mede-boekenwurmen vieren, maar ook met de mensen die alle prachtige verhalen hier op Valeries Boekenwereld mogelijk maken: de uitgevers! Daarom zetten we elke dag een uitgeverij in de kijker met een leuke, grappige of spannende anekdote over het uitgeven van hun boeken en kan je de boeken uit de anekdotes winnen!

Vandaag is het de beurt aan Catherine, marketingmedewerker bij VBK België. Zij zorgen in België voor de marketing van o.a. De Fontein, LS, Ambo Anthos en Atlas Contact. Zij werkt nu één jaar bij VBK België en heeft al mooie herinneringen verzameld!

Mijn eerste boekpresentatie was meteen raak: Lieve Joris stelde haar boek Terug naar Neerpelt voor in Passa Porta. Een beetje zenuwachtig voor mijn eerste telefoongesprek met Lieve Joris, maar wat een fijne dame! Warm, hartelijk en professioneel tegelijk. Enkele maanden later zaten we een hele dag in de auto voor een boekhandelstournee en keuvelden we heerlijk over onze levens, liefdes, families en vrienden. Nooit gedacht dat er zoveel warmte, diepgang en betrokkenheid in een job kon schuil gaan. Mijn eerste Boekenbeurs: Karen Rose kwam op bezoek en ik mocht 2 dagen met haar op stap in Antwerpen. Wat zou ik haar te vertellen hebben? Opnieuw een warm, hartelijk contact. De stadswandeling met een gids door Antwerpen was heerlijk. Karen Rose heel spontaan en onze gesprekken heel natuurlijk. Ik was verrast toen ze me vertelde dat ze overal experten heeft die haar adviseren zodat elk detail in het verhaal klopt: van chirurg tot politie-inspecteurs (ook vrouwelijke, want dat is anders), van apothekers tot chemische experten. En ik kwam te weten dat ze enkel een boek leest als het een happy ending heeft. Ze krijgt het niet over haar hart om geen happy ending te hebben. Toen ze terug naar Nederland vertrok belden de collega’s me om te vragen of ze haar jas niet bij ons had laten liggen. We zochten alles af, ik belde naar het restaurant, maar tevergeefs: de jas was nergens te vinden. Misschien had ze hem op het vliegtuig laten liggen? Weken later toen ik (eindelijk) mijn wagen nog eens stofzuigde vond ik de zwarte jas op de zwarte achterbank – had ik in alle drukte van de Boekenbeurs nooit opgemerkt – ik heb hem op de post gedaan naar Amerika. Het pakje is veilig toegekomen – en met Kerst kreeg ik van haar een doos pralines van Godiva met een briefje (thank you for such a lovely trip! With love, Karen Rose). Jill Mansell was er ook op de Boekenbeurs – heerlijke dame. 50+ maar had op haar pols een tattoo laten zetten met voor haar de mooiste worden van een boek ‘The End’. Francis Fukuyama op bezoek in België: een volle dag met interviews van 9-14u, een namiddag event in Leuven i.s.m. de universiteit en ’s avonds een event in De Vooruit in Gent. De dag begon met een stille, vermoeide auteur maar die helemaal openbloeide en dankbaar was voor de fijne organisatie. Stefan Brijs: maanden voorbereiding voor de lancering van zijn nieuwste roman Zonder liefde in België – een fantastische boekpresentatie in Genk met Fien Sabbe en Rick de Leeuw. Een goed gevuld weekprogramma en aan fijne man en zijn vrouw leren kennen. Zo attent dat ze vanuit Andalusië voor mij handgemaakte zeepjes hadden meegebracht om me te bedanken voor alle moeite. Heerlijk toch? Er zit zoveel warmte en hartelijkheid in het boekenvak! Nieuwsgierig geworden naar deze boeken? Goed nieuws! Wij geven één exemplaar van Zonder liefde van Stefan Brijs, Omnibus: Schot in de roos + Vlinders voor altijd van Jill  Mansell, Iets te verbergen van Jo Spain en De verdwijning van Sally Horner van T Greenwood weg! Hoe maak je kans? – Volg Valeries Boekenwereld op Facebook – Volg VBK België op Facebook – Tag onder het Facebookbericht minstens twee vrienden die deze actie niet mogen missen! Extra kans maken? – Deel de winactie op je eigen tijdlijn – Deel de winactie in je stories op Instagram (tag @valeriesboekenwereld) – Volg VBK België op Instagram (@vbkbelgie) Je kan deelnemen tot en met dinsdag 29 oktober. Alle winnaars worden bekend gemaakt op woensdag 30 oktober!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *