Het kippenmysterie
blogpost,  Recensie

Het kippenmysterie – Meredith Costain (Olivia – Mijn geheimen, #5) (Véronique)

Toen de kippen op school kuikentjes kregen, moesten de eerste kippen op zoek naar een nieuwe thuis. Iedereen uit de klas wil de kippen een nieuwe thuis geven. Ook Olivia neemt het initiatief om haar lievelingskippen mee te nemen naar haar huis. Zij bouwt een supermooi en luxueus kippenhok, zodat de kippen er zich helemaal op hun gemak zouden voelen. En ze heeft geluk. Ook zij mag enkele kippen onderdak bieden. Maar dan verdwijnen opeens de eieren. Olivia besluit op onderzoek te gaan en het mysterie van de verdwenen eieren op te lossen.

De kleurrijke boekjes vol met Olivia haar geheimen maken al enkele jaren heel wat lezende hartjes nieuwsgierig en met het kippenmysterie is Meridith Costain zelfs al aan haar vijfde verhaal toe.

Dagdagelijkse gebeurtennissen samengesmolten met een beetje mysterie en kleine probleempjes geven zo’n herkenbare situaties dat kinderen het super vinden om die te gaan lezen. Doe daar dan wat grappige taferelen bij en die nieuwsgierigheid wordt alleen maar aangewakkerd. Zo kan ik ook de verhalen die Olivia te vertellen heeft, beschrijven.

Binnenin het boek worden korte teksten bijgestaan door grappige droedels. Hier en daar krijgen de tekeningen tekstballonen zodat ze net op een striptekening lijken. Niet zo talrijk zoals in een stripverhaal, maar als aanzet wel leuk. Verschillende lettertypes wisselen elkaar af. Woorden worden omcirkeld of komen in wolkjes te staan, dit in de kleuren zwart en groen. Voor beginnende lezers is dit superleuk om te lezen en te zien. Tekst en tekeningen ondersteunen elkaar of vullen elkaar aan en maken het grappig. Kinderen gaan hierdoor ook beter begrijpen wat er te lezen valt en zullen nieuwsgierig willen verder lezen. Het is zeker ook een match om kinderen dit boek samen te laten lezen. Zij zullen elkaar helpen bij moeilijke woorden en nu en dan zal je zeker hun lach mogen horen want de tekeningen zijn echt grappig. Heb jij al ooit kippen in hun voetbaloutfit gezien? Of kippen die onder het bed, samen met de hond en Olivia aan het snoepen zijn en dan ondertussen op de iPad naar een film kijken? Je kan het zo gek niet bedenken, maar dit vind je hier wel terug.

Dus echt een aanrader voor beginnende lezertjes.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *