Geheim agent Max
blogpost,  Recensie

Geheim agent Max – Manon Sikkel (Véronique)

Geheim agent Max
Categorieën: ,
Author:
Genre:
leeftijdscategorie:
Illustrator: Katrien Holland

Max dacht dat zijn vakantie heel eenzaam zou worden want al zijn vrienden waren op vakantie en zijn oma was samen met Faisel op een zeer geheime missie (ZGM). Hij dacht dat deze vakantie ook heel saai zou worden, maar dit was dan zonder Gember gerekend. De robot wordt door de beveiliging van het Ministerie van Geheime Zaken ontvoerd. Gember is een projectje van Faisel en omdat hij bij Faisel de planten water moest geven tijdens zijn afwezigheid, voelde Max zich verantwoordelijk voor de robot. Dus tijd voor geheim agent Max om in actie te schieten.

In de eerste boeken van Manon Sikkel maak je kennis met de oma van Max en Faisel die geheimagenten zijn en heel wat avonturen meemaken. In geheim agent Max valt de eer aan Max om in dit vierde deel de hoofdrol te gaan spelen. Heb je de andere drie boeken nog niet gelezen, dan is dit zeker geen probleem om deze te gaan lezen. Maar het is altijd leuk dat je bij een reeks met de eerste begint.

Deze reeks heeft heel wat potentieel om heel veel kinderen aan het lezen te krijgen. Manon Sikkel die kinderboekenambassadeur was, weet als geen ander hoe ze kinderen kan prikkelen om een boek in handen te nemen en het dan ook effectief te gaan lezen. Haar verhalen zijn zeer spannend, bevatten superleuke een gekke avonturen. Een wereldje waar kinderen met fantasie het leuk vinden om zelf te gaan vertoeven, maar waar nog plaats is om zelf verder te gaan fantaseren. Het lettertype is groot gekozen waardoor de tekst voor iedereen toegankelijk is om dit verhaal te gaan lezen. Zowel voor kinderen die problemen hebben met lezen of voor eerste lezers. Hier en daar wordt de tekst aangevuld door de zwart-wit illustraties van Katrien Holland. Herkenbare tekeningen, waardoor kinderen al bij het zien van de kaft weten dat dit terug een verhaal wordt van Manon Sikkel.

Stiekem kijkt ik al uit naar de volgende titel: Geheim agent juf.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *