blogpost,  Recensie

En ik dan? – Luc Descamps (Lore)

En ik dan? is een verhaal over een veertien jarig meisje dat voor haar verjaardag de kans krijgt om twee weken door Amerika te reizen. Emma krijgt dit cadeau van haar vader en natuurlijk is ze dolenthousiast dat ze deze kans krijgt maar er is wel een detail… haar vader heeft Emma achtergelaten toen ze zeven was.

Het boek heeft een mysterieuze cover. De afbeelding van de cactusballon verwijst naar een grappig stukje in het boek dat Emma’s vader meemaakt. De woestijn en de auto geven de tripjes weer die het duo samen beleefd. Ze reizen van hier naar daar in hun auto.

Emma zit met gemengde gevoelens. Ze wil ten volle genieten van deze reis, maar ze wil natuurlijk ook meer te weten komen over waarom haar vader haar zeven jaar geleden heeft achtergelaten. Overheerst deze nieuwsgierigheid tijdens de trip of heeft Emma geen interesse meer in die zeven jaar verloren tijd als ze Amerikaanse grond ziet?

Luc Descamps neemt ons mee op een rondreis door Amerika. Samen met onze twee reisgenoten genieten we van de avonturen die ze meemaken. Het is een boek waarin je zowel Emma als haar vader beter leert begrijpen.

Het boek toont aan dat er voor iedereen tweede kansen zijn weggelegd. Hoe onmogelijk het soms lijkt om te kunnen vergeven, als je diep in je hart kijkt weet je dat er voor iedereen wel een plaatsje kan zijn.

Het boek is heel eenvoudig opgesteld, we lezen vanuit Emma haar standpunt. Er worden in het boek ook sms’jes afgebeeld die Emma naar haar beste vriendin Amira stuurt. Deze tekstballonnen zijn leuke afwisselingen doorheen de hoofdstukken door. Het boek leest erg vlot en zorgt dat je het niet makkelijk kan wegleggen.

Als afsluiter wil ik jullie als tipje van de sluier meegeven dat Emma en haar vader nog een derde gast meehebben. Murphy laat hen niet gerust tijdens hun rondreis wat zorgt voor hilarische taferelen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *