blogpost,  Recensie

Bodemloos – Walter Damen & Hilde Vandermeeren

Na Rusteloos keren we in boek twee opnieuw terug naar Lissabon, waar Kirsten Hartogs voor een bekend advocatenkantoor werkt. De hele stad staat op stelten door een aantal gruwelijke moorden. Wanneer er eindelijk een verdachte wordt opgepakt, lijkt de rust in de stad terug te keren. Dat geldt niet voor het leven van Kirsten want zij besluit om de verdediging op zich te nemen. Dit heeft verregaande gevolgen, zowel voor haar persoonlijk als voor haar carrière. Op hetzelfde moment blijkt dat het verleden haar blijft achtervolgen en dat er meer dan ooit gevaar dreigt.
Naast de gruwelijke moorden is er ook nog de vermissing van een tienermeisje. De verdachte uit de moordzaak ontkent dat hij er iets mee te maken heeft. En het wordt er niet eenvoudiger op…

Hilde Vandermeeren bewees zich als thrillerauteur al meermaals met haar andere boeken en het duo dat ze vormt met Walter Damen, bracht in 2018 het succesvolle boek Rusteloos op de markt. Nu is er deel twee uit de trilogie, Bodemloos, en beide auteurs doen opnieuw wat ze zo goed kunnen: de lezer langzaamaan meenemen in een spannend verhaal vol leugens en bedrog tot je er niet meer uit kan…

We keren terug naar het leven van Kirsten Hartogs, die ook in dit tweede boek een boeiend hoofdpersonage is dat de aandacht van de lezer weet vast te houden. In het vorige boek is gebleken dat ze een sterke wil en persoonlijkheid heeft en dat komt in dit tweede deel nog net iets meer naar voren. Dat is één van de dingen die ik als lezer zo heerlijk vindt aan dit boek en het hoofdpersonage: haar koppigheid. Dat maakt haar enerzijds enorm herkenbaar, maar anderzijds zorgt dat er ook voor dat je weet dat het haar in een lastig parket kan brengen. En ondanks dat dat absoluut gebeurt in dit boek, vind ik het enorm knap dat ze die stap zet omdat het niet zo voor de hand liggend is.

Omdat we naast Kirsten nog een ander personage volgen in de cursiefgedrukte hoofdstukken blijft het boek bladzijde na bladzijde boeien. Lange tijd is onduidelijk wie deze persoon precies is en welk lot hem of haar staat te wachten. Daarnaast heeft Kirsten haar handen vol met haar client én haar verleden dat opnieuw opduikt, waardoor de lezer naar het puntje van zijn wordt gedreven. Je wil absoluut weten of de client effectief verantwoordelijk is voor de moorden, of hij iets weet over het verdwenen meisje, maar je wil ook antwoorden omtrent de vragen rond Kirstens verleden. De auteurs weten deze verschillende verhaallijnen zo met elkaar te verweven dat ze perfect in elkaar overvloeien zonder ooit ingewikkeld te worden en doseren de informatie op een correcte manier om de lezer mee te laten zoeken naar de waarheid.

Bodemloos is een fantastische thriller die scoort op alle gebieden: sterk hoofdpersonage, meerdere interessante verhaallijnen en een meesterlijke opbouw. Damen & Vandermeeren zijn niet te verslaan!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *