Een handjevol veerkracht
blogpost,  Recensie

Een handjevol veerkracht – Liz is More

Liz is More kan je volgen op Instagram. Als je dat al deed, weet je dat er vaak prachtige teksten verschijnen die uit het leven zijn gegrepen. Over zelfvertrouwen, veerkracht en veel meer.

In Een handjevol veerkracht staan allemaal tekstjes over jezelf zijn, opladen, op de rem durven staan, begrip… Kortom: alles wat te maken heeft met veerkracht. Iets wat we af en toe allemaal nodig hebben, maar te vaak negeren of er de tijd niet voor nemen. Naast dit boekje over veerkracht, verschenen ook eerder bundelingen over liefs, zelfvertrouwen en troost. Dus voor elke gelegenheid is er een boekje. Prachtig om te geven en te krijgen.

Het fijnste aan deze boekjes is dat je ze niet gaat ‘lezen’. Het is veel waardevoller als je elke dag, bijvoorbeeld als je gaat slapen of opstaat, één bladzijde leest. Het nadeel daarvan is, is dat het tekstje van de dag misschien net niet past bij je gevoel, maar er zijn er genoeg waar iedereen een deeltje van zichzelf in zal herkennen. Er zijn tekstjes over jezelf zijn, het belang van jezelf omringen met de juiste mensen, af en toe op de rem durven staat, jezelf opladen en terugtrekken, begrip hebben… Kortom heel veel thema’s die iedereen op een bepaald punt in zijn leven zal herkennen.

Het fijne is ook dat het boekje zowel positieve als negatieve gevoelens combineert. Liz is More wil je laten zien dat het oké is om je af en toe minder goed te voelen, maar benadrukt ook het positieve, het sterker worden en geloven in het feit dat je dat kan. Toen ik sommige tekstjes las, dacht ik meteen aan vrienden, familie of collega’s die dit tekstje op dit moment echt konden gebruiken. Daarom denk ik dat het een perfect boekje is om cadeau te doen, bijvoorbeeld aan een collega met een burn-out of een vriend(in) met een depressie. Ik miste af en toe de positieve noot, maar het is wel heel eerlijk weergegeven, met ups en downs zoals het leven is.

Een handjevol veerkracht is een boekje om stap per stap, bladzijde na bladzijde in te verdwijnen. Ideaal voor die twee minuten me time, je terugtrekken uit de werkelijkheid en opladen. Liz is More laat je zien dat het oké is als het niet oké is en dat je je af en toe mag afzonderen om je batterijen op te laden. Een nee voor iemand anders is een ja voor jezelf.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *