Duinroos
blogpost,  Recensie

Duinroos – Hilde Veeren

Molly leidt haar droomleven: ze is reisjournalist en mag regelmatig de leukste adresjes ontdekken en ze heeft een leuke vriend. Maar haar leven staat volledig op zijn kop als haar vriend het uitmaakt, ze haar baan verliest én ze opeens op straat staat. Waar is het misgegaan? Haar tante biedt haar een uitweg: ze zoekt iemand die enkele weken op haar cottage kan passen in Somerset. Tijdelijk, maar voor Molly misschien lang genoeg om te ontdekken wat ze wil met haar leven. Ze wordt verliefd op het kleine stadje, de cottage en de lieve bewoners. Wanneer ze op een rommelmarkt een unieke vondst doet, neemt haar leven een wel heel onverwachte wending…

Duinroos is het debuut van Hilde Veeren, maar volgens mij zeker niet het laatste wat we van deze auteur horen. Ze schreef namelijk een heerlijke feelgood die de lezers van romantiek, rustieke landschappen en humor zeker kunnen waarderen.

Vanaf de start heb je als lezer een klik met hoofdpersonage Molly. Je leert haar goed kennen, begrijpt haar gedachten en gedrag en leeft met haar mee als ze wordt gedumpt en haar baan verliest. De cottage in Somerset is een fijne twist in het verhaal die het geheel iets feeërieks geeft, het perfecte kleine dorpje in Engeland doet je meteen wegdromen. Daarnaast zorgen de gebeurtenissen daar ervoor dat de voorspelbaarheid van het verhaal helemaal niet zo groot is als bij een standaard boek binnen het genre feelgood. Veeren koos voor een andere aanpak.

Hoewel die aanpak zorgt voor een origineel verhaal dat begint bij een rommelmarkt, vind ik de verdere ontwikkeling wel een beetje vergezocht. Ze leert daardoor andere mensen kennen en haar leven verandert opnieuw, maar ik vond het als lezer misschien allemaal net iets te drastisch of groot. Ik denk niet dat het verhaal deze twist nodig had om boeiend te zijn en te blijven en dat het ook op een andere manier had kunnen gaan, maar desondanks blijft het een fijn boek om te lezen. Zeker ook omdat Veeren een vlotte, verfrissende vertelstijl hanteert die past bij Molly.

Duinroos is een heerlijke feelgood als je houdt van het Engelse platteland, rustieke cottages en romantiek. Onvoorspelbaar, misschien een beetje over the top, maar wel een stevig debuut dat smaakt naar meer. Hilde Veeren is een auteur om in de gaten te houden!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *