blogpost,  Bullet Journal

Bullet Journals

Je kan er tegenwoordig niet meer omheen: Bullet Journals. Wat is dat precies? Een Bullet Journal is op het eerste zicht een notitieboek waarvan de pagina’s niet zijn gedrukt met ruitjes of lijnen, maar met puntjes (bullets). Dit geeft je de mogelijkheid om hier creatief mee aan de slag te gaan. Op internet vind je tal van ideeën, maar ik wil jullie graag mijn eigen creaties tonen!

Mood Tracker
Ben je goed in piekeren? Ik, vroeger, alleszins wel. Ik kreeg langs alle kanten te horen dat ik hier actief mee aan de slag moest, maar de traditionele manieren hadden voor mij weinig effect. Dus besloot ik internet af te struinen tot ik dit tegenkwam: een mood tracker. Het is de bedoeling dat je er een avondritueel van maakt voor je naar bed gaat en op die manier de dag nog even overloopt en ze afsluit. Zo lig je niet meer te piekeren in je bed.Mood tracker

Sleeplog
Omdat ik erg benieuwd was naar mijn slaappatroon, maakte ik een sleeplog waarin ik kan bijhouden hoe laat ik naar bed ga en wanneer ik opsta. Zo zie je na elke maand hoeveel je gemiddeld slaapt. Ik probeer mijn pagina’s ook altijd iets extra te geven door te werken met kleurtjes, stickers, stempels en washitape!

sleeplog

Books to read
Wat voor mij als booknerd echt een toppertje is, is deze boekenplank om bij te houden welke boeken ik nog wil lezen. Je kan de titels simpelweg op de ruggen schrijven. Ik vind deze manier veel leuker en creatiever dan een eenvoudig lijstje en het maken van deze pagina’s geeft mij enorm veel rust. Ook hier zie je dat de randen zijn afgewerkt met washitape.

books to read

Quotes
Iets wat ik heel erg leuk vind om te doen, zijn deze pagina’s met quotes. Ik hou enorm van mooie citaten en werk ze graag creatief om naar een leuke afbeelding. Hieronder enkele voorbeelden. De woorden zijn meestal uitgewerkt met brushpennen.

Verjaardagskalender
Nooit meer een verjaardag vergeten met deze originele tracker.

verjaardagen

Habit Tracker
Maar het allerleukst aan mijn bujo vind ik toch de habit trackers. Je kan zelf kiezen welke gewoontes je wil bekijken. Als je op een bepaalde dag erin slaagt je doelen te halen (bijvoorbeeld 1,5 liter water drinken) of de gewoonte kan uitvoeren (bijvoorbeeld gaan sporten) mag je het hokje kleuren. Zo kan je zien hoe goed je bezig bent en kan je bijsturen waar nodig.

habit tracker

En nu: tijd om zelf aan de slag te gaan. Heb je nog vragen? Laat me gerust iets weten en stuur me zeker jouw creaties door!

Liefs!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *