blogpost,  Recensie

Drakendal – Kristien Dieltiens

Drakendal
Categorieën: ,
Genre:
Publisher:
titel:
leeftijdscategorie:
Illustrator: Seppe Van den Berghe

Barn is anders. Hij durft niet zoals alle andere Boomkinderen tot in de top van bomen klimmen. Daarom noemen ze hem ‘Twijgje’. Hij durft eigenlijk niets. Behalve honing gaan halen bij de bijen. Want van de dieren is Barn niet bang. Hij praat met ze, net zoals met de insecten. Wanneer de dag van het grote feest aanbreekt, wordt Barn op pad gestuurd om aan zijn grote tocht te beginnen. Durft hij tijdens deze lange en gevaarlijke reis zijn angsten onder ogen zien?

Na het lezen van Kelderkind was ik verkocht. De boeken van Kristien Dieltiens zijn stuk voor stuk pareltjes en zouden door iedereen gelezen moeten worden. Zo ook het nieuwe Drakendal. Samen met haar jongste zoon Seppe Van den Berghe, die de prachtige illustraties heeft verzorgd, schreef ze een bijzonder verhaal dat nog lang blijft nazinderen.

Enkel en alleen voor de cover zou ik het boek al willen aanschaffen. De titel in combinatie met de prachtige, opvallende kaft spreken onmiddellijk tot de verbeelding. En ook de schrijfstijl is helemaal wat je als lezer verwacht van een auteur zoals Kristien Dieltiens: beeldend, met veel boodschappen tussen de regels door. Hoewel het verhaal op zich tot de verbeelding spreekt en de jongere lezer zeker weet te boeien dankzij de spannende elementen zoals Drakendal, gevaar en avontuur, zal ook een iets oudere lezer kunnen genieten van dit boek. Dankzij de vele wijsheden en dubbele bodems die overal doorheen het verhaal zijn verstopt, raakt ook een volwassene hier niet op uitgekeken.

Het allermooiste aan Drakendal is zonder twijfel de manier waarop de auteur verschillende emoties weet te combineren tot een perfect geheel en deze allemaal tot uiting laat komen zodat ze voelbaar zijn voor de lezer. Dit boek gaat niet alleen over een spannend en gevaarlijk avontuur, maar ook over moed, de kracht vinden om door te gaan en vooral nooit op te geven. Als lezer voel je af en toe de kracht van de bladzijden afstromen en je van binnenuit opwarmen. Want ja, ook ik als (jong)volwassene kan af en toe genieten van een bemoedigend woord en van het besef dat je vechten soms alleen doet, maar ook heel vaak niet.

Drakendal is een prachtig en bijzonder verhaal dat jong en oud zal bekoren. Dankzij de fantasierijke illustraties krijgt het verhaal iets geheimzinnig over zich heen dat zeker ten goede komt van de algemene spanning en het gevoel voor avontuur. Daarnaast is Drakendal vooral een verhaal over moed en vechten en vooral over sterker zijn dan je denkt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *