blogpost,  Kerstmis

Mijn wenslijst voor Kerstmis

Binnen exact één maand is het Kerstmis, hoera! Ik ben echt helemaal gek van Kerstmis: de warmte, gezelligheid met vrienden en familie en natuurlijk cadeautjes onder boom… dat is voor mij één van de mooiste periodes van het jaar. Maar iedereen kent het klassieke probleem: wat moet je kopen voor je vriend(in), je broer/zus of je familie?

Mijn vrienden en familie geven altijd aan dat het echt niet eenvoudig is om voor mij een origineel en leuk cadeau te vinden. Nochtans vind ik dat zelf helemaal niet zo moeilijk, want elke bookgeek houdt gewoon van boeken, toch? Maar natuurlijk willen ze graag wat origineler uit de hoek komen. Daarbij komt dat ik al enorm veel boeken heb en het zou jammer zijn om een boek dubbel te hebben.

Omdat ik zelf ondervind dat het moeilijk is om een origineel wenslijstje samen te stellen (zelfs als je van boeken houdt), ben ik al een paar maanden alle leuke items, webshops en boeken aan het noteren om voor jullie een leuke lijst samen te stellen! Heb je dus zelf geen inspiratie voor op je eigen wenslijst? Dan volgen hier wat tips!

Alles voor de blogger
Aangezien mijn blog op dit moment net iets meer dan twee maanden oud is (jeej!), moet ik toegeven dat ik helemaal nog niet zoveel ervaring heb. Gelukkig heb ik momenteel nog heel erg veel ideeën en kom ik nog niet met een lege planning te zitten! Maar dat probleem wil ik ook liever voorkomen dan genezen, dus ging ik op zoek naar een aantal leuke boeken over bloggen die zouden kunnen helpen om:

  1. Meer bezoekers aan te trekken
  2. Over diverse dingen te schrijven
  3. Nooit zonder onderwerpen te zitten

Het Blog Boek – tips en inspiratie voor meer blogplezier is het boek dat eigenlijk het hoogst op mijn verlanglijstje staat. Dit boek zou je vooral kunnen helpen om nooit zonder inspiratie te zitten. Een ander boek, How blogs work geeft eerder tips en tricks over het bloggen zelf. Daarnaast zit ik al lange tijd te kijken naar 333 dingen om over te schrijvenDit boek wordt vooral gebruikt door schrijven, journalisten en columnisten en bevat tal van schrijfopdrachten, maar kan ook een blogger helpen om dingen eens vanuit een andere hoek te bekijken en inspiratie op te doen over nieuwe thema’s.

Iets wat ik zelf al bezit, maar wat voor mij als blogger echt onmisbaar is, is mijn Bullet Journal. Ik maak er voor elke week een blogplanning in, noteer wat ik nog moet doen en wie ik nog moet mailen en schrijf ook al mijn ideeën op voor nieuwe onderwerpen en artikels zodat ik zeker niets vergeet. Binnenkort komt er een artikel online over Bullet Journals (wat het precies is, wat je er mee kan doen en waar ik het allemaal voor gebruik), maar ik denk dat velen onder jullie dit hippe concept al wel kennen. Je vindt ze tegenwoordig overal terug én met te gekke designs! Een paar van mijn favorieten vind je hieronder:

 

Je vindt ze terug op tal van sites en in de boekhandel.

Een ander boek dat onrechtstreeks ook wel iets te maken heeft met bloggen, is De Phonetograaf van Vicky Bogaert. Het boek verscheen onlangs bij Van Halewyck en geeft je tips en tricks om betere foto’s te maken met je smartphone. Ideaal dus voor elke bookstagrammer en blogger!

Phonetograag

Boekenlogboek
Natuurlijk kan tegenwoordig alles ook online, maar wat is er charmanter dan op papier bijhouden welke boeken je gelezen hebt, wat je ervan vond en welke mooie zinnen je nooit meer wil vergeten? Inderdaad, niets. Ik ben zelf een fervent voorstander van Goodreads om mijn gelezen boeken op bij te houden, maar sinds kort doe ik dit ook op papier. Je kan er uiteraard eender welk schriftje voor gebruiken, maar er bestaan enkele leuke boekjes die hier speciaal voor zijn gemaakt!

Een mooi voorbeeld hiervan is Het Boekendagboek van Blossom Books. Ik heb hem deze week besteld en ik ben heel benieuwd! Binnenkort laat ik jullie in een artikel zien wat ik ervan vind!

het-boekendagboek.jpg

Een ander voorbeeld is dit Reading Journal van Young & Awesome en het kost maar €10! Dit is dus ook een ideaal geschenk om te vragen aan de Sint voor in je schoen!

YA-reading-journal_voor.jpg

Een ander leuk boekje dat ik tegenkwam dankzij een boekenvriendin is dit leeslogboek. Ook dit boekje is niet zo duur (€11,99) en staat hoog op mijn verlanglijstje!

leeslogboek.jpg

Boeken
Uiteraard mogen gewone boeken ook niet ontbreken op je verlanglijstje! Een greep uit mijn aanbevelingen (die ik zelf al heb) en mijn verlanglijstje (die ik nog heel graag wil) vind je hieronder.

Phobos³ – Victor Dixen
Dit boek is nog maar net verschenen en belooft een razend spannend laatste deel te zijn in de Phobos-trilogie.

Phobos 3.jpg

Als het waar is – Tara Altebrando
Dit boek viel me meteen op door de prachtige cover en staat bovenaan mijn TBR-list. Word je niet onmiddellijk verliefd op dit boek?

Als-het-waar-is-LR.jpg

Spiegel – Cara Delevingne
Dit boek verschijnt pas op 28 november, maar is nu al hot op social media! Ik vind de cover echt prachtig en ben heel benieuwd naar het verhaal. Hopelijk krijg ik dit boek voor kerst!

spiegel Cara.jpg

In het diepe – Estelle Maskame
Dit boek is nog maar net uit, maar na de DIMILY-trilogie kan ik niet anders dan hopen dat ik dit boek zo snel mogelijk kan lezen!

In het diepe.jpg

Ziezo, dat was het voor vandaag. Volgende week verschijnt er een artikel over mijn favoriete webshops met boekengoodies, die ook ideaal zijn om eens in rond te neuzen voor Kerstmis!

Wat staat er op jouw verlanglijstje?

Valerie

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *