blogpost,  Recensie

Doodvonnis – Pepper Kay

Interstellair privédetective Kit Guardner heeft het gevoel dat ze achtervolgd wordt. In het begin doet ze het af als toeval, maar al snel blijkt dat een onzichtbare vijand haar op de hielen zit. Toch besluit ze vol overtuiging de zoektocht naar haar verdwenen moeder verder te zetten. Het lukt haar om stukje bij beetje meer informatie te verzamelen, maar wanneer ze verdacht wordt van moord en haar broer Jim onbereikbaar blijkt te zijn, moet ze de hulp accepteren van een vreemde en slaat haar speurtocht een heel andere weg in. Hoe dichter ze bij haar doel komt, hoe meer de twijfel toeneemt…

Een spannend detective verhaal in een futuristische setting; ik had nooit gedacht dat ik ooit een dergelijk boek zou gaan lezen. Eerst en vooral omdat ik niet zo’n liefhebber ben van science fiction. Ten tweede omdat ik zelden een boek ben tegengekomen in deze setting. Maar dan krijg je een interessant mailtje met de vraag of je dit boek wil lezen en is mijn nieuwsgierigheid toch geprikkeld. Ik kroop nieuwsgierig en geheel buiten mijn comfortzone in dit verhaal.

In het begin kwam ik een beetje moeilijk in het verhaal. Dit kwam vooral door de drukwijze van het boek denk ik. De pagina’s zijn vrij groot en er staat redelijk veel tekst op één bladzijde. Dat maakt dat je als lezer het gevoel krijgt dat het boek niet echt vlot. Maar ik zat wel vrij snel in het verhaal. Kit is een boeiend hoofdpersonage met veel doorzettingsvermogen en een eigen kijk op dingen die mij aanstaat. Ze is koppig wanneer nodig en is bereid om te vechten voor waar ze in gelooft. Ik had, tegen alle verwachtingen in, geen moeite met het scifi-gedeelte. Dat is voornamelijk te danken aan de geloofwaardigheid van de setting en de manier waarop de auteur de personages daarmee laat omgaan: alsof het de normaalste zaak van de wereld is. En als lezer ga je daar gewoon in mee.

Doodvonnis is het vierde deel rond hoofdpersonage Kit Guardner. Ik heb de eerste drie delen niet gelezen, maar had zelden het gevoel dat ik iets miste. Af en toe wordt er verwezen naar een vorige zaak waar Kit aan werkte en dan zou het misschien handig zijn als je de andere boeken hebt gelezen, maar je hebt het niet nodig om te kunnen volgen. De boeken zijn dus perfect los van elkaar te lezen.

Ik moet toegeven dat ik blij ben dat het volgende deel al op mij ligt te wachten want dit eerste Kit Guardner-avontuur smaakt naar meer! Ik ben helaas geen fan van de covers, maar die doen niks af aan het spannende speurwerk van Kit en haar broer. Een aanrader voor fans van detectives en scifi en ook voor lezers die zich net als ik willen laten verrassen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *