blogpost,  Recensie

De winter van de heks – Katherine Arden (Lisa)

Met De winter van de heks komt er een einde aan de Winternacht trilogie. Deze reeks creëert een magische sfeer die me terug katapulteert naar mijn jeugd, waar ik helemaal wegdroomde bij de sprookjes van Grimm en Andersen. Dit moderne Russische sprookje geeft me datzelfde warme gevoel als zijn klassieke voorgangers deden in mijn kinderjaren.

In het slotdeel volgen we de reis van Vasya verder, terwijl ze haar plaats probeert te zoeken in een wereld vol mensen en magische wezens. Door haar bovennatuurlijke gaven voelt Vasya zich steeds verder verwijderd van de mensen die ze ooit familie noemde. Ze geven haar de schuld voor al het slechts dat er gebeurt. Ze slaat op de vlucht, maar al gauw staat er een bekende chaosdemon op de stoep. Vasya voelt zich al snel in tweestrijd. Helpt ze de mensen die haar zoveel kwaad te wensen of kiest ze toch partij voor de magische wezens die alleen zij lijkt te horen?

Katherine Arden laat je zoveel emoties ervaren met haar vertelkunsten. Ze vertelt een verhaal dat je zal doen lachen om je dan enkele pagina’s verder een traantje te laten wegpinken. Het valt maar moeilijk te geloven dat deze trilogie haar eerste stappen waren in de schrijverswereld. Ze herinnert er ons aan dat de wereld meer bevat dan we op het eerste zicht verwachten.

Onze fantasie die we als kind te over hebben raken we in onze volwassen jaren steeds meer kwijt. De Wintertrilogie geeft me een beetje van de fantasie terug die ik doorheen de jaren ben verloren. Al snel raakte ik helemaal in de ban van Rusland met al zijn magische wezens. Ik kon dit boek niet neerleggen. Het valt niet neer te pinnen onder één genre, het is tegelijkertijd een liefdesverhaal, maar ook een avonturenroman met fantastische elementen. Voor ieder wat wils dus. Bovendien is hij door zijn setting in het koude Rusland het ideale verhaal om te lezen in onze koudere wintermaanden. Nestel jezelf onder een dekentje met een kop warme chocolade in de hand. Zo geef je jezelf de ideale mood om weg te dromen bij deze magische trilogie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *