blogpost

Creatief Schrijven: ‘Het was angstaanjagend… perfect.’

De mooiste tijd van het jaar voor boekenliefhebbers is weer aangebroken want vandaag opende de Boekenbeurs in Antwerpen haar deuren voor het grote publiek! Vier hallen vol boeken, uitgevers en auteurs én met de stand van Creatief Schrijven!

Wat is Creatief Schrijven?
Creatief Schrijven vzw ontwikkelt, stimuleert en ondersteunt initiatieven die schrijfliefhebbers in Vlaanderen kansen geven. We maken je graag wegwijs in het schrijfveld, geven antwoord op je schrijfvragen en bieden je vorming en een podium aan.

CreatiefSchrijvenLogo_Green1-624x416

Vanaf vandaag kan je op hun stand op de Boekenbeurs ook terecht om je Azertyfactor te laten testen. Ik hoor je al denken: Azertyfactor? Wel, die Azertyfactor is de x-factor voor schrijvers, een mix van kenmerken die cruciaal zijn om anno 2018 een schrijfcarrière uit te bouwen, aangevuld met een dikke knipoog. Je kan op een ludieke manier te weten komen of je geschikt bent om te starten met je schrijverscarrière. Of de informatie echt betrouwbaar is, daar steek ik mijn hand niet voor in het vuur, maar je krijgt wel een origineel rapport mee naar huis! Je kan nog de hele Boekenbeurs terecht in hal 1, stand 112 om ook jouw factor te laten berekenen.

Ik ging op pad en sprokkelde enkele reacties van deelnemers aan de hersenscan. ‘Bizar’, ‘vreemd’ en ‘moeilijk’ zijn waarschijnlijk de meest voorkomende antwoorden, maar ook ‘creatief’, ‘leuk’ en ‘interessant’ kwamen naar voor. De mooiste getuigenis, die ook meteen de titel van deze post werd, kwam van een jonge man die een beetje sceptisch plaatsnam in de stoel, aarzelend de vragen beantwoordde, maar toch met trots zijn rapport in ontvangst nam. Hij begroette me hartelijk en verliet de stand met een glimlach, om een kleine minuut later terug voor mijn neus te staan met verbazing die van zijn gezicht af te lezen was: ‘Het was angstaanjagend… perfect! Die test!’. Ik had een prachtige dag op de Boekenbeurs…

Lore Azerty

Mijn azertyfactor: ‘Wie-schrijft-die-blijfterig’
Samengevat: rijke verbeelding, gezonde eetlust (angstaanjagend perfecte inschatting), besteller komt eraan.
Er wacht mij dus een mooie toekomst!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *