blogpost,  Recensie

De school voor afgeschreven kinderen – Joanna Goodman (Lisa)

Kersti is dankzij haar goede cijfers toegelaten op een precieuze kostschool in Zwitserland. Hier raakt ze al snel bevriend met haar kamergenoot Cressida. In haar laatste jaar valt Cressida van een balkon. Dit zorgt voor een nogal abrupt einde voor de kostschoolcarrière van Kersti. Twintig jaar later is Kersti bestsellerauteur, gelukkig getrouwd en ziet haar leventje er perfect uit. Of toch bijna, Kersti en haar man ondervinden nogal wat problemen om zwanger te worden. Dit zorgt voor wat spanningen binnen het huwelijk. Ze krijgt een brief van een oude school vriendin waarin wordt gespeculeerd dat ‘Cressida’s val’ van het balkon misschien helemaal geen ongeluk was. Deze brief komt tegelijkertijd aan met een uitnodiging voor het honderdjarige jubileum van diezelfde kostschool waar alles zich heeft afgespeeld. Kersti is dankbaar voor de afleiding en is vastberaden om het mysterie op te lossen. Wie weet vindt ze er wel een idee voor haar nieuwste boek.

Het succes van Het huis voor ongewenste meisjes in Vlaanderen en Nederland heeft ervoor gezorgd dat ook de eerdere werken van Joanna Goodman vertaald worden naar het Nederlands. De school voor afgeschreven kinderen is hier het resultaat van. Het heeft me niet teleurgesteld.

We wisselen af tussen Kersti als tiener en Kersti als volwassene. Naarmate ze in het heden steeds meer van het geheim ontrafelt, komen we in het verleden steeds dichter bij de avond van de noodlottige val. Tot de twee uiteindelijk samenvallen. De Kersti van vroeger had het gevoel dat ze niet thuishoorde in haar gezin, omdat ze veel jonger is dan haar zussen. In het heden denkt ze dat nog altijd. Ze hoopt dat ze met een kind eindelijk de goedkeuring van haar ouders kan krijgen. Naast het mysterie is ze dus ook op een zoektocht naar zichzelf. Ik vind het stiekem wel een beetje spijtig dat ze de acceptatie van haar ouders heeft gekregen door een zwangerschap in plaats van zichzelf te accepteren zoals ze is. Verwacht je in deze roman niet aan een supersnelle spannende zoektocht achter het mysterie. Het is eerder een verhaal dat gedreven wordt door de personages, waar een mysterie in verweven is. Maar dit maakt het niet minder de moeite waard. 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *