Coming soon
blogpost

Coming soon: maart 2021

Het is maart en dat betekent dat ik samen met jullie ga kijken naar welke boeken er deze maand verschijnen. Het zijn heel wat titels en het zijn allemaal boeken waar ik enorm naar aan het uitkijken ben. Kijk je mee?

CTRL-A

Ctrl-A – Juultje van den Nieuwenhof – Kluitman
Robin lijkt een normale jongen uit 4 havo. Op school gaat alles goed en hij brengt veel tijd door met zijn vriendinnetje Elin en zijn beste vriend Appie. Het lukt hem bijna om alles verborgen te houden, tot mevrouw Van Erven, zijn irritante mentor, besluit zich ermee te gaan bemoeien. Ook Elin en Appie krijgen het idee dat er iets met Robin aan de hand is. Hij liegt over waar hij geweest is en heeft steeds vaker agressieve uitbarstingen. En waarom worden ze eigenlijk nooit bij hem thuis uitgenodigd? Maar als ze te dicht bij de waarheid komen, zouden ze daar nog wel eens spijt van kunnen krijgen… 

Mr. Swipe Right

Mr. Swipe Right – Nicola May – Zomer & Keuning
Swipe naar rechts en… het is een match! ‘Mr. Swipe Right’ is de grappige feelgoodroman van feelgood-icoon Nicola May.‘Mr. Swipe Right’ is de sexy feelgoodroman van Nicola May, waarin de verlegen Cali besluit om na een verbroken huwelijk een profiel aan te maken op een datingapp. Als Tinder-maagd verkent ze haar opties en ze stapt steeds verder uit haar comfortzone. Cali heeft het erg leuk, maar ze is op zoek naar meer dan alleen een leuke tijd. En als ze dat vindt, durft ze haar gebroken hart dan opnieuw open te stellen?

Dader op het spoor 2 -   De ontvoerde schat

De ontvoerde schat (Dader op het spoor #2) – M.G. Leonard – De Fontein
Na zijn avontuur op de Hooglanden-expres kan de elfjarige Alex niet wachten op een tweede treinreis. Dus twijfelt hij geen seconde als zijn oom, reisjournalist, hem uitnodigt mee te gaan op de California Comet, de iconische treinreis van Chicago naar San Francisco. Wanneer onderweg de dochter van miljonair August Reza op mysterieuze wijze verdwijnt, duikt Alex op de zaak. Kan hij de ontvoerder ontmaskeren voordat de trein in San Francisco aankomt?

Ik vergeet je niet

Ik vergeet je niet – Gillian King – HarperCollins
Maddy heeft altijd in de schaduw van haar zus Elisa gestaan. Elisa was overal goed in en werd op handen gedragen door hun ouders. Zij wel. Maar Elisa is er al veertien jaar niet meer.
Op een dag loopt Maddy op een terras in de stad Frenkie tegen het lijf, het ex-vriendje van haar zus. Zij herkent hem meteen, hij haar niet. Ze weet weinig van hem, maar één ding is zeker: Frenkie is foute boel. Want wat is er destijds tussen hem en Elisa gebeurd? Is hij wel te vertrouwen? En waarom staat hij daar zo ongelooflijk sexy te doen, zodat ze daar niet meer helder over na kan denken?

Zoeken naar Esther B. en het voorval met Benito

Zoeken naar Esther B. en het voorval met Benito – Do Van Ranst – Davidsfonds
Voor Deef en zijn vrienden is de eerste schooldag anders dan alle andere. Het heeft te maken met de directeur die zijn laatste jaar ingaat, de gloednieuwe leraar, hatelijke Harper en Leander Bloedworst. Gelukkig zijn er nog steeds zijn beste vrienden, Stip, Lex en Juliet. Dan is er ook nog het rare project rond het zoeken naar Esther Beukenhout en het voorval met Benito. En het schooljaar is dan nog maar pas begonnen… 

De therapeut

De therapeut – B.A. Paris – Ambo|Anthos
Eindelijk komt de langgekoesterde wens van Alice en Leo uit: ze nemen hun intrek in een pasgerenoveerde woning in The Circle, een exclusieve gated community. Alice heeft niet eerder in een grote stad gewoond en moet dan ook even wennen. Toch wil ze er het beste van maken. Ze leert haar buren steeds beter kennen, en tijdens een buurtborrel komt ze te weten dat haar woning een schokkend geheim herbergt. Hierna raakt ze geobsedeerd door Nina, de therapeut die hun huis twee jaar voor Alice en Leo bewoonde en er werd vermoord, en ze wil er koste wat het kost achter komen wat er is gebeurd. Maar niemand wil haar meer vertellen over de precieze gebeurtenissen van destijds. Haar buren lijken iets voor haar verborgen te houden, en binnen The Circle blijkt alles lang niet zo perfect als het lijkt…

De geest en het meisje

De geest en het meisje – Lucy Strange – Gottmer
1899. De graaf van Gosswater overlijdt. De twaalfjarige lady Agatha, Aggie, wordt uit haar ouderlijk huis gezet door haar wrede neef Clarence. Een ander thuis heeft ze nooit gehad. Het statige landhuis moet ze achterlaten voor een boerenstulp. Daar woont een vreemdeling die beweert haar echte vader te zijn. En bovendien waart er op de oevers van het Gosswater een geest rond. De geest van een rusteloze jonge vrouw. Heeft zij iets te maken met Aggies afkomst?

Rosa en het vriendschapsengeltje

Rosa en het vriendschapsengeltje – Lucinda Riley & Harry Whittaker – Xander
Rosa gaat net naar de kleuterschool. Ze vindt het heel spannend, want zal ze daar wel vriendjes en vriendinnetjes vinden? Een ontroerend en bemoedigend verhaal voor jong en oud, met aansprekende en sfeervolle illustraties van Marie Voigt. Het tweede deel in een reeks over engeltjes die ons allemaal ongezien beschermen. Ideaal om voor te lezen of zelf te lezen.

Fin & Rye

Fin & Rye – Harry Cook – Best of YA
Het ene moment kust Fin de goddelijke Jesse; het volgende moment is hij meedogenloos ge-out. De reactie van zijn ouders? Er alles aan doen om hem niet te laten zijn wie hij is, te beginnen met een frisse start in een nieuwe stad.
Gelukkig maakt Fin al snel nieuwe vrienden: kick-ass Poppy, haar aan-uit transvriendin June en de innemende en onweerstaanbare Rye. Maar Fins ouders zijn niet blij. Wanneer hun zoon zijn ‘levensstijl’ niet wil veranderen, dwingen ze hem op het ‘rechte’ pad… met conversietherapie.
Van maanverlichte dates tot vintage etentjes, van pride parades tot een passie voor oud vinyl, Fin & Rye is een glorieus en hartstochtelijk verhaal over trouw zijn aan jezelf, wat er ook gebeurt.

De prins en de naaister

De prins en de naaister – Jen Wang – Van Goor
Parijs, aan de vooravond van de moderne tijd.
Prins Sebastian is op zoek naar een bruid. Of eigenlijk zoeken zijn ouders die voor hem. Sebastian heeft het te druk met het verbergen van zijn geheime leven. ’s Avonds bestormt hij Parijs als de fabelachtige Lady Crystallia, het gewildste icoon van de mondiale modehoofdstad.
Sebastians geheime wapen is zijn geniale ontwerpster en beste vriendin, Frances. Ze is een van de slechts twee mensen die de waarheid kennen: deze prins draagt soms jurken. Maar Frances heeft grootse dromen, en als geheim wapen moet je nu eenmaal geheim blijven. Hoelang zal Frances haar eigen dromen opzij kunnen zetten om een vriend te beschermen?

De held van Fabel

De held van fabel – Scott Reintgen – Moon
Indira Novelle staat al haar hele leven in de kantlijn, wachtend op een kans om als personage te schitteren. Dus wanneer ze hoort dat ze is uitgekozen om naar Fabel af te reizen en aan de beroemde Praktijkschool voor Protagonisten te studeren, een school die bekend staat om het afleveren van de allerbeste personages, kan ze haar oren niet geloven.
Maar Indira’s droom om een held te worden valt in het water. Haar auditie loopt in de soep en bezorgt haar een plek in het bijfigurenprogramma, en pogingen om haar mentoren – bekende hoofdpersonages als Alice uit Wonderland en Romeo van Julia – hun ongelijk te bewijzen worden continu gedwarsboomd. Indira krijgt al snel het gevoel dat een slechterik de boosdoener is.
Het wordt op school steeds gevaarlijker en Indira ontdekt dat heel Fabel wordt aangevallen. Met haar nieuwe vrienden Maxi en Fenix aan haar zijde zoekt ze naar aanwijzingen om degene die hen met duistere magie bedreigt, te ontmaskeren. Maar hoe meer Indira ontdekt, hoe meer ze gaat twijfelen aan haar plaats in deze verhalenwereld. Kan een bijfiguur écht de held van het verhaal worden?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *