De roadtrip
blogpost,  Recensie

De roadtrip – Beth O’Leary (Lisa)

Addie en haar zus Deb zijn uitgenodigd voor een bruiloft in Schotland. Ze zijn vastbesloten om hier een gezellige roadtrip van te maken. Ze nemen extra passagier Rodney mee, omdat hij anders geen vervoer had naar de bruiloft. Samen met al hun snacks zorgt dit ervoor dat de mini al aardig vol zit. Door ongelukkige omstandigheden komen de drie in een aanrijding terecht en hebben ze nog twee extra mensen die een lift willen naar de bruiloft. Wat het allemaal nog erger maakt is dat het Dylan en zijn beste vriend Marcus zijn. Dylan is de ex-vriend van Addie. Ze hebben elkaar al twee jaar niet gesproken en zijn absoluut niet als vrienden uit elkaar gegaan. Neem daar nog eens bij dat ze in de nu wel in een erg opgepropte mini zitten. Een ongemakkelijke en gespannen sfeer is verzekerd. De vraag is wat het eerder zal begeven: de wankele vrede of de overvolle auto?

De relatie tussen Addie en Dylan begon als een zomerliefde die uitgroeide tot iets meer. Zowel Addie als Dylan vertellen hun versie van het verhaal. De hoofdstukken worden verteld in het heden, maar ook in het verleden. We weten vanaf het begin dat hun relatie niet goed afliep. We komen er pas ergens onderweg achter waarom hun relatie eigenlijk stukliep.

Beth O’Leary gaat moeilijke onderwerpen niet uit de weg. Dylan en Addie waren tijdens hun relatie allebei nog volop op zoek naar zichzelf, waardoor ze elkaar niet altijd begrepen. Doe daar nog eens dingen als seksueel misbruik en druggebruik bij en je hebt een explosieve combinatie. Toch is de Roadtrip meer dan alleen maar zware onderwerpen. De reisomstandigheden zorgden voor heel wat grappige en ongemakkelijke momenten tussen de passagiers. Addie en Dylan hebben tijdens de trip een geladen spanning over zich hangen, maar ik vond het moeilijk om ze echt samen te zien, tot ik wist waarom het misgelopen was twee jaar geleden. De connectie tussen Rodney en de bruid had ik ook niet direct zien aankomen. Maar ik vond de reactie van onze reisgroep hierop geweldig.

en je dus in de mood voor een chicklit met wat meer diepgang dan gemiddeld? Dan is deze nieuwste roman van Beth O’Leary misschien wel iets voor jou.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *