blogpost,  Bookhaul

Bookhaul juni 2019

De maand juni is alweer om en dat betekent dat wij graag even oplijsten welke parels er deze maand onze al overvolle boekenkasten mogen aanvullen!

Valerie:
Juni is altijd een bijzondere maand: tijdens de eerste helft van de maand staat voor mij alles in het teken van examens en school. Dus studeren, studeren, studeren! Maar daarna ben ik helemaal vrij en heb ik extra veel tijd om te lezen. Dit jaar sprak ik voor het eerst met Chelsey (van Leesmeemetmij) af om na de examens eens naar kringloopwinkels te gaan om boeken te spotten (en ja, ook te kopen…). Wat leverde dat op?

De kringlooptocht zorgde voor de volgende boeken: Dochter, Zijn jaar, Haar dag, Mea Culpa, Cyberbrein en Geestesoog, De Praagse Connectie, De stille pijn van Luca, Wolven I, Wolven II, Pretty Little Liars 6, 100% Lena en Vallen. Ook in boekhandel Dominicanen in Maastricht kon ik twee boeken op de kop tikken als tweedehands: De woordsmit voor maar een tientje en Jij en ik, een verhalenbundel voor €7,50.

Van enkele andere boekenwurmen kon ik een paar boeken voor een mooi prijsje overkopen: Hermelijn, Unplugged en De mensenmarkt (deel 1 en 2), Wink Poppy Midnight, De stille patiënt, Zigeunerbloed, Verloren zoon, De geur van regen, Calender Girl 1 en 2, Drie wensen.

Ik kocht zelf drie nieuwe boeken: In het niets van Christian White, Het vergeten meisje van Toni Coppers en Gewist van Teri Terry.

Deze maand mocht ik Tine Bergen interviewen op de boekvoorstelling van Vissen praten niet. Als bedankje kreeg ik van de uitgever de volgende boeken: Vissen praten niet, Niet nu Laura, Kongokorset, Valtuig, WijvenwereldHet wordt spectaculair. Beloofd. en Merg. Echt heel erg fijn om zo verrast te worden met zulke fijne boeken! Daarnaast ontving ik van auteur Anthonie Holslag enkele boeken van hem voor de blog: Ronny en het spinnenweb, L.O.O.P., Reflectie en Toevluchtsoord. 

Ter recensie kreeg ik Tien vragen aan mijn vader van Evelien Feltzer, Team Mortis: Blind verdriet van Bjorn Van den Eynde, De prijs van Erik Betten, Sophie, met jou wil ik mijn dagboek delen van Jean-Philippe Rieu, Het tuinfeest van Betty Elias, Echte Amerikaanse jongens van Jason Reynolds, Volg me van Sophie Jansen, Toffee van Sarah Crossan, Break a leg van Chinouk Thijssen, Retour Spitsbergen van Pepper Kay en Wie denk je wel dat je bent van Kaat De Kock!

Valérie:

Hallo allemaal, hopelijk zijn jullie nog niet gesmolten en vinden jullie nog ergens een koel plekje of een luchtmatras in het zwembad voor een leuk boek! Hierbij alvast enkele titels die binnenkort van een recensie voorzien zullen worden.

Half juni vielen er meteen twee boeken in de brievenbus: De verloren dochter van Armando Lucas Correa en Zijn banaanvan Penelope Bloom. De verloren dochter vertelt enerzijds het verhaal van Amanda die met haar dochters naar Frankrijk probeert te vluchten aan het begin van de Tweede Wereldoorlog en van Elise die zeventig jaar later, anno 2015, plots opnieuw geconfronteerd wordt met spoken uit het verleden.

Zijn banaan is het eerste deel van de Verboden vruchten-serie. Met behulp van haar eigen onhandigheid en een banaan wordt journaliste Natasha aangenomen als stagiaire bij Galleon Enterprises. Haar opdracht bestaat eruit om undercover zoveel mogelijk te weten te komen over deberuchte maar razend knappe CEO Bruce Chamberson. In de daaropvolgende periode wordt Bruce’s geduld dan ook grondig op de proef gesteld.

Naast zijn banaan verschijnt half juli ook Haar kers.

Enkele dagen later lag Zomerwind op me te wachten. Als Claire de vriendin van haar zoon mee op vakantie neemt naar Bretagne, blijken beide vrouwen meer gemeen te hebben dan ze aanvankelijk dachten. De vakantie drukt dan ook onverwachts een stempel op hun verdere leven.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *