Crazy cavias 2
blogpost,  Recensie

Crazy cavia’s 2 – L. Dufreney & Miss Prickly

De cavia’s zijn terug! Net als in de eerste strip staat er weer een knotsgek avontuur voor de deur. De cavia’s besluiten dat ze zin hebben in vakantie en die buiten hun hok willen doorbrengen. Al is de wereld daar een stuk anders dan ze hadden gedacht…

De reeks Crazy cavia’s is uitgewerkt door de makers van Te Paard, een al even komische reeks over dieren. Het is dan ook niet zo vreemd dat beide reeksen draaien rond dieren met elk hun eigen karakter, die toch allemaal iets menselijks lijken te hebben en dat beide reeksen heel fijn zijn om te lezen!

Ik heb ondertussen zelf cavia’s, wat nog niet zo was toen ik het eerste deel las, maar dat maakt weinig uit. Ook lezers die nog nooit cavia’s als huisdieren hebben gehad, zullen de humor inzien van de situaties die in de strip worden gebruikt. De eigenaardigheden van elk diertje apart zijn al grappig, maar als je al die verschillende karakters samenzet binnen één groep, geeft dat sowieso conflict. Die humor wordt versterkt door het verhaal waarin de cavia’s het terrein buiten hun hok gaan verkennen. Daar komen ze dingen tegen die ze nog nooit hebben gezien, zoals een ijskast, de wasmachine of de afstandsbediening van de televisie. Omdat lezers al die dingen wel kennen, maar de cavia’s niet, is het bijzonder grappig om hun verwondering te ontdekken. Wat ik wel miste in dit tweede deel is het gevoel voor realiteit. Naar mijn idee was dat in boek één meer aanwezig en zou dat verhaal bijna in het echt kunnen gebeuren. Als je dit tweede deel leest, heb je dat gevoel veel minder. Dat is ergens jammer, maar langs de andere kant zorgen de absurde avonturen voor veel humor.

De humor is vrij kinds, wat maakt dat kinderen al vanaf jonge leeftijd deze reeks kunnen gaan ontdekken. Kan je maar geen genoeg krijgen van de dieren? Dan kan je ook de reeks van Te paard nog ontdekken!

Crazy cavia’s 2 is de perfecte strip voor kinderen die houden van dieren, avontuur en humor. In kleurrijke tekeningen wordt het verhaal verteld van een groep cavia’s die buiten hun hok op vakantie willen gaan, maar dat gaat natuurlijk niet helemaal zoals gepland… Leesplezier verzekerd!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *