blogpost,  To Be Read

Wat lees ik in mei? – Lore

Nu de mooie mei maand er weer aan komt en het buiten lekker warm begint te worden, is het tijd om de tuinmeubelen buiten te halen om weer lekker buiten te kunnen lezen. Er is toch niets beter dan je zonnebril te nemen en een boek om dan lekker buiten te kunnen genieten van al die pagina’s. Voor mei heb ik maar liefst drie dikke boek gepland. Ik heb al gemerkt dat ik ontzettend slecht ben in me houden aan mijn planning. Dit is niet omdat ik boeken die ik heb liggen niet leuk vind, maar omdat wanneer ik een nieuw boek krijg ik het gewoon onmiddellijk wil verslinden.

In de maand mei mag ik eindelijk mijn favoriete boek van mijn favoriete auteur in het Nederlands lezen. Aangezien ik een mega fan ben van Colleen Hoover gaat het om het boek Nooit Meer. Ik las het boek al in het Engels en ben sindsdien gek van dit boek. Men heeft me altijd wijsgemaakt dat er veel verloren gaat wanneer een boek vertaald wordt. Wat is nu een betere manier om hier achter te komen dan het zelf te testen? En dan nog met mijn favoriete boek!

In mei ga ik de uitdaging aan om de 704 pagina’s van Vrouwe middernacht te verslinden. Als ik na deze kanjer nog tijd heb en juni nog niet voor de deur staat, dan ga ik gewoon verder met de reeks en ga ik de uitdaging aan om het vervolg Schaduwheer, een even grote kanjer, onder handen te nemen. Een paar jaar terug las ik de serie De kronieken van de onderwereld, ook geschreven door Cassandra Clare. Sindsdien ben ik gek van haar schrijfkunsten en wou ik ook deze kans niet laten liggen.

Zoals waarschijnlijk wel duidelijk is, staan er me in de maand mei een hele hoop uitdagingen te wachten. Ik ben in elk geval razend benieuwd wat de auteurs me gaan bijbrengen en om eindelijk een antwoord te krijgen op de vraag: Gaat er veel van het verhaal verloren door vertalingen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *