blogpost

Creatieveling aan het woord: Bookhug

Wat is een bookhug? Wel, een bookhug is een hoesje om je boeken in te stoppen. Natuurlijk kan je er meer dan enkel een boek in stoppen, maar ze zijn ontworpen op het formaat van boeken.

Maar voor ik verder ga, laten we beginnen bij het begin. Ik ben al jaren fan van booksleeves en heb er meerdere thuis liggen. Sinds kort heb ik besloten dat ik ze zelf wil maken, dit omdat het tegenwoordig bijna onbetaalbaar is. Je betaalt je blauw aan verzendkosten voor zo een hoesje. Zo stapte ik met het idee naar mijn grootmoeder en zij en een vriendin van haar leerden me de fijne kantjes van het werk. Zo werden de eerste bookhugs geboren.

Ik doe alles zelf en daardoor geeft het een enorme stress om alles perfect te krijgen. Het idee is er al een tijdje maar ik wil eerst alle ontwerpen perfect krijgen voor ik deze ga verkopen. Verder heb ik al wat liggen experimenteren en zo heb ik een soort van mini bookhug ontworpen die ik aan mijn mama cadeau ga doen voor haar moederdag. Deze dient om haar telefoon in te stoppen en haar zonnebril.

Ik heb me in dit gekke avontuur geworpen omdat ik een tijdje thuis zit voor ik mijn eindexamen heb. In mijn vrije tijd zit ik dus met mijn neus in de boeken of achter mijn naaimachine. Ik ben bijzonder gemotiveerd om mijn project te laten slagen en hoop dat iedereen even enthousiast zal zijn als ze ooit een bookhug in hun handen krijgen.

De naam is eenvoudig gekozen. De booksleeves zijn niet van een dikke soort mousse gemaakt, maar van stoffen die ik zelf ga uitkiezen. Ze zijn een echte knuffel voor je boek en hebben de functie om je boek te beschermen. Wat ook lekker handig is, is dat ze zo in de wasmachine kunnen als ze vuil zijn.

Bookhug 1

Bij deze hoop ik dat jullie al wat meer inzicht hebben in mijn project en hoop ik dat ik jullie heb kunnen prikkelen om eens een kijkje te nemen naar de bookhugs waar ik al foto’s van geplaatst heb op mijn bookstagram. Ik ben alvast razend enthousiast! En ook een heel erg grote DANKJEWEL aan Valerie voor alle steun tijdens dit project!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *