blogpost,  Recensie

Begin Again – Mona Kasten (Valérie)

Allie verhuist naar Woodshill om er een volledig nieuwe start te maken. Ze wil het verleden achter zich kunnen laten en geheel tegen de wil van haar ouders voor leerkracht gaan studeren aan de universiteit. Vlak voor de start van het academiejaar zijn echter bijna alle studentenflats al ingenomen. Allie vestigt haar laatste hoop op een advertentie van iemand die een kamergenoot zoekt, maar haar eerste ontmoeting met Kaden verloopt niet bepaald zoals ze verwacht had. De razend knappe jongen die de deur open doet, wil haar er het liefst van al meteen weer uitschoppen. Maar hij kan het geld wel gebruiken en zij een dak boven haar hoofd, dus mits een aantal strikte huisregels stemt Kaden uiteindelijk toch toe.
Regel één: hem niet lastigvallen met emotioneel gedoe, geen meidenavonden en hij alleen bepaalt wat er gekeken wordt op tv.
Regel twee: geen bemoeienissen als hij een ‘chickie’ mee naar huis brengt.
Regel drie: nooit of te nimmer met elkaar naar bed gaan.
De regels lijken aanvankelijk makkelijk zat want Kaden is het typevoorbeeld van een echte eikel: arrogant, koel, hard, en weinig behulpzaam.
Of toch niet…?

Begin Again is het eerste deel in de ‘Again’-reeks van Mona Kasten. Een heerlijk romantisch en erotisch getint boek voor fans van After (Anna Todd). Hoe verander ik een ‘bad boy’ in een ‘good boy’?

Het ó zo herkenbare principe van aantrekken en afstoten, willen maar niet kunnen, en een rugzakje met ballast uit het verleden dat zijn sporen nagelaten heeft. Ongetwijfeld heb je het zelf allemaal ook al eens meegemaakt tijdens het daten, flirten of aan het begin van een nieuwe relatie. De herkenbaarheid en vlotte schrijfstijl spreekt aan en zorgt ervoor dat je je vrijwel meteen goed met Allie, Kaden en hun vrienden kan vereenzelvigen. Voor mij persoonlijk was het ook lekker nostalgisch aangezien het me meteen deed terugdenken aan mijn eigen studententijd.

Het verhaal is in zekere zin voorspelbaar, maar dat heeft me in dit geval helemaal niet gestoord. Het staat bol van de seksuele spanning en is tegelijkertijd heerlijk ontspannend om te lezen. Zinnenprikkelende seksscènes die tot in de puntjes uitgeschreven zijn, heftige emoties met een lach en een traan, en de allesvernietigende maar ook scheppende kracht van het je volledig openstellen voor iemand met de daarbij behorende risico’s…. Als je een liefhebber bent van het genre, dan zal dit boek je niet teleurstellen!

Deel twee Trust Again is eveneens al verschenen en vertelt het verhaal van Dawn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *